Podoby džezu

  • Kultúra a spoločnosť / Hudba
  • 10. novembra 2019, 10:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, Pamiatka zosnulých je deň, keď si spomíname na tých, ktorí už nie sú medzi nami, intenzívnejšie než inokedy. V spomienkach prebiehajú udalosti a spoločné zážitky. V spomienkach sme opäť s nimi, možno sa zamýšľame, čo všetko nás spája, čo sme spolu prekonali a čo sme mohli urobiť inak.


Jano Babič (Autor: red)

Odchádzajú známi, priatelia, súrodenci, rodičia. Pri každom z nich ostáva príbeh týkajúci sa aj nás. Príbeh, pri ktorom sa zastavíme a zapálime sviečku na znak spomienky a úcty. Pretože si vážime dar života, ktorý je neopakovateľný. Človek prichádza na svet s poslaním konať dobro. Nie vždy a každému sa to podarí podľa predstáv a želania. Čas preverí odkaz každého z nás, hoci v spomienkach – a život je naplnený skutkami, ktoré motivujú silu spomienok. Nič iné po človeku neostáva. Prach si a v prach sa obrátiš… Život poskytuje čas a priestor pre konanie dobra – je len na každom z nás, akou mierou ho využijeme. Lebo hodnota skutkov určuje silu a intenzitu spomienky…

Džezové udalosti sú opäť nahusto. Presne o týždeň sa začína Kubínska hudobná jeseň. Vo Vyšnom Kubíne v Kaštieli Kubínyi sa predstaví Aleksandra Kutrzepa Quartet z Poľska. Na domácej pôde chystá piešťanský hudobný klub La Musica viacero džezových večerov. Valér Miko Trio & Juraj Adamuščin zahrá 8. novembra, Daniel Čačija & Friends 15. novembra, Nikitin & Šrámek Quartet príde 29. novembra. Rádio Piešťany mapuje džezové aktivity v meste a aj tento mesiac budeme pri všetkých aktivitách v klube La Musica.

Kvalitný festival chystá aj Martin Valihora. Jesenná edícia One Day Jazzfestu sa začne 12. novembra v bratislavskom klube Babylon, séria koncertov s účasťou špičkových umelcov potrvá v ďalších slovenských mestách do 21. novembra. Atraktívny program ponúka aj Gypsy Jazz Festival v Bratislave v dňoch 6. a 7. decembra. Žiadne z týchto podujatí neunikne našej pozornosti a my vás budeme pravidelne informovať o ich priebehu.

Maturita džezového poslucháča bude pokračovať predstavením ďalšieho albumu zo série najlepších 50 diel svetovej džezovej diskografie. Aj ďalšie informácie a aktuality sú na programe relácie Podoby džezu na Rádiu Piešťany v nedeľu o 20. hodine.

Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel