Evanjelici vo Vrbovom slávili 90. výročie kostola

Vrbovskí evanjelici mali veľkú slávnosť. Pripomenuli si 90. výročie posvätenia svojho kostola. Slávnostné Služby Božie uviedla zborová farárka Dana Murínová.

Kazateľom slova Božieho bol biskup Západného dištriktu Ján Hroboň. foto: archív evanjelického zboru

„Pán Boh nám doprial, aby sme sa dožili 90. výročia posvätenia Evanjelického a.v. chrámu Božieho vo Vrbovom. Na túto slávnosť sme sa tešili a zároveň pripravovali celý rok. Dobrý Pán Boh videl naše snahy a požehnal ich,“ uviedla vo svojom príhovore Dana Murínová.

Kazateľom slova Božieho bol biskup Západného dištriktu Ján Hroboň. Slávnosti sa zúčastnili i primátorka Vrbového Ema Maggiová, katolícky farár Jaroslav Hanzlík, sestra predstavená Michaela a sestra Samuela z komunity sestier premonštrátok vo Vrbovom i riaditeľka Domova dôchodcov Klas Eva Juhásová.

Na Službách Božích nechýbal pestrý program. V ňom vystúpila spevácka skupina Holeška z Prašníka, na saxofóne hral Martin Gavurník, na husliach Matej Borovský a básňou prispela Božena Kamenická.

„Za túto slávnosť ďakujem predovšetkým našim predkom, ktorí kostol s veľkou ochotou a obetavosťou postavili za jeden rok. Bez nich by sme nemali tento nádherný chrám, v ktorom cítiť pokoru, vďačnosť a srdečnosť našich predkov. Moja veľká poklona a vďaka patrí aj všetkým veriacim, ktorí priložili ruku k dielu a pomohli, aby sa všetci prítomní cítili dobre,“ dodala evanjelická zborová farárka.

Pohľad na atmosféru slávnosti pri oltári evanjelického kostola vo Vrbovom.
Vystúpenie speváckej skupiny Holeška z Prašníka spestrilo bohoslužbu.

(dm/vd)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava