Na pešej zóne stojí unikátny vianočný stromček

Do Vianoc síce zostáva ešte zhruba šesť týždňov, no mohutný vianočný stromček už sa týči na piešťanskej pešej zóne. Pracovníci Služieb mesta Piešťany ho postavili v piatok 8. novembra a je to skutočný unikát.

Na Winterovej ulici tento rok stojí jedľa španielska. Foto: am

Vianočný stromček tento rok opäť pochádza z Piešťan, konkrétne ho mestu daroval Miroslav Haberern z Robotníckej ulice, ktorému veľký strom zasahoval do fasády a základov domu. „Ide o jedľu španielsku – abies pinsapo. Je to rarita. Síce je tento rok strom menší, ale je vzácnosť, že tento druh dorástol do takejto výšky a neviem, či sa v Piešťanoch ešte nachádza jedľa španielska v podobnej veľkosti,“ prezradila riaditeľka služieb mesta Hana Dupkaničová. Všetci zamestnanci majú preto obrovskú radosť, že tento strom môže v najbližších mesiacoch skrášľovať centrum Piešťan. „Všetci ho chodíme obdivovať a tešíme sa z neho,“ povedala riaditeľka.

Druhý novembrový piatok si teda služby mesta požičali žeriav a priniesli mohutnú drevinu na Winterovu ulicu. Neprekážal im pri tom ani vietor. „Pilčíci musia vedieť, koľko môžu z kmeňa odrezať, aby zostal stabilný a pri vetre sa nezlomil.“

Okrem stromčeka pracovníci v týchto dňoch montujú vianočnú výzdobu a pre obyvateľov pripravujú aj niekoľko noviniek. K veľkému vencu na Winterovej ulici, vysvietenej lavičke a ďalším obľúbeným prvkom sa pridajú aj ďalšie fotogenické dekorácie. „Vo fontáne pri pávovi bude veľká svietiaca inštalácia a radi by sme umiestnili veľký lotosový kvet do okružnej križovatky na Vrbovskej ceste,“ naznačila riaditeľka.

Ak sa pýtate, prečo služby mesta stavajú stromček a inštalujú výzdobu v prvej tretine novembra, odpoveď je jednoduchá. „Už o dva týždne je naplánované rozsvietenie stromčeka. Musíme nechať elektrikárom priestor, aby ho mali čas vyzdobiť. Niektorým sa môže zdať, že je to skoro, ale čas naozaj rýchlo uteká,“ dodala riaditeľka.

Necháme sa prekvapiť, ako bude napokon vianočný stromček vyzerať, pretože i na ňom bude tento rok inštalovaná nová dekorácia v podobe svetiel a vianočných gúľ. Slávnostné rozsvietenie si môžete prísť pozrieť v piatok 22. novembra o 16.00 h.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín