Nehoda na moste, plyn unikal na troch miestach v regióne

V uplynulom týždni piešťanskí hasiči vyrážali k viacerým dopravným nehodám a tiež k udalostiam spôsobeným únikom plynu.


V Rakoviciach skončila Škoda Octavia v záhrade medzi rodinnými domami. (Autor: KR HaZZ Trnava)

Pri výkopových prácach na Ulici M. Beňovského vo Vrbovom poškodil bagrista v pondelok 28. októbra strednotlakové plynové potrubie na parkovisku. Nebezpečné miesto až do príchodu plynárov, ktorí uvedenú vetvu odstavili, zabezpečili piešťanskí hasiči.

Pri naložení pacientky do sanitky, ale aj otvorení jej bytu, pretože žena bola nepohyblivá, pomáhali hasiči a policajti v stredu 30. októbra v bytovom dome na Ulici M. Bela v Piešťanoch.

Na druhý deň riešili hasiči na Šteruskej ceste vo Vrbovom dopravnú nehodu dodávky s osobným vozidlom. Nehoda sa zaobišla bez zranení. Cesta bola v oboch smeroch neprejazdná, hasiči vykonali na automobiloch protipožiarne opatrenia, vytečené kvapaliny zneutralizovali a na záver pomohli odtiahnuť autá na krajnicu, aby nebránili premávke.

Ďalšia nehoda – na Krajinskom moste v Piešťanoch – sa tiež stala vo štvrtok 31. októbra. Išlo o nehodu troch osobných motorových vozidiel, pričom dve z nich sa zrazili čelne. Táto búračka spôsobila kolóny v obci Banka a v Piešťanoch stáli autá až na križovatke s Bratislavskou cestou. Pri nehode sa zranil jeden účastník, ktorý skončil v nemocnici. Hasiči vykonali na autách protipožiarne opatrenia a zlikvidovali vytečené prevádzkové kvapaliny.

Do tretice sa v ten deň so zapnutou sirénou hasiči ponáhľali do Rakovíc k ďalšej nehode. Škoda Octavia tam skončila v záhrade medzi rodinnými domami. Pri nehode sa zranili dvaja ľudia, hasiči poskytovali prvú predlekársku pomoc a potom sa o zranených postarali záchranári.

Štyrikrát vyrážali hasiči do terénu v nedeľu 3. novembra. Za silného nárazového vetra zhodilo strom cez oba jazdné pruhy v Kocuriciach. Hasičom pri ich odstraňovaní pomohli aj občania. Ďalší výjazd mali hasiči do Vrbového. Opäť mierili k Šteruskej ceste, kde bola búračka dvoch osobných áut, našťastie bez zranení. Hasiči zlikvidovali vytečené prevádzkové kvapaliny a pomohli naložiť auto na odťahovku. Vplyvom vetra sa v nedeľu na Staničnej ulici odtrhla plynová prípojka. Kým neprišli plynári, hasiči tu zabezpečovali priestor. Vo Veľkom Orvišti sa poškodil prívod plynu a unikajúci plyn spôsobil požiar kuchynskej linky v rodinnom dome. Po uzatvorení plynu požiar uhasili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava