Komentár: Fraška s názvom aquapark

Opäť ožila téma piešťanského aquaparku. Tentoraz nekonečnú grotesku, ktorú pracovne nazvem „Postavíme aquapark“, vytiahol na svetlo ako spôsob vyhrážania sa Mestu Piešťany súdmi zástupca českej firmy Z-Group, Vlastimil Semela.


S chlebíčkami a sektom ohlásil pred voľbami  v roku 2018, Miloš Tamajka a zástupca Z-Group, Vlastimil Semela (vpravo) zakopanie asi 2 metre kábla a rovnako dlhej rúry.  (Autor: pror)

„Územné rozhodnutie bolo úradníkmi napísané 23. augusta. Odvtedy leží na stole primátora, ktorý ho stále nepodpísal. Podľa nás na to nemá žiaden dôvod, všetko, čo sa od nás požadovalo, sme splnili. Upozornili sme primátora listom, že ak nebude konať, budeme vec medializovať, a ak to nepomôže, sme pripravení podať žalobu na súd. Naši právnici na tom už pracujú,“ vyhráža sa Semela Piešťanom na webovej stránke ešte prednedávnom regionálneho politika Tomáša Hudcoviča.

Z tohto vyjadrenia vypichnem jednu síce v texte utopenú, ale veľmi významnú vetu: „Podľa nás na to nemá žiaden dôvod.“

Neviem, aké dôvody má primátor, ale za seba môžem povedať, že mňa by viedli k váhaniu, či do mesta vpustiť firmu Z-Group, vážne pochybnosti o jej korektnosti. Za touto českou spoločnosťou stojí otec a jeho dvaja synovia Zemekovci, pričom synovia Alexander a Zdeněk boli v Česku pre rozsiahlu ekonomickú trestnú činnosť odsúdení na dlhoročné nepodmienečné tresty vo väzení.

Morálny šrám však Z-Group pre mňa má i pri Tamajkovej predvolebnej kampani z minulého roka, keď po meste jazdili autobusy s vylepenými plagátmi v duchu „Začíname stavať aquapark“. Vo volebnom týždni boli Piešťancom na mobily doručené sponzorované textové správy s ohlásením stavby aquaparku a Tamajka usporiadal „slávnostné“ začatie stavby v prítomnosti Semelu.

Ten ako zástupca Z-Group musel veľmi dobre vedieť, že celé je to len predvolebný blud, a jediné, čím firma disponovala, bolo akurát ohlásenie drobnej stavby, čo stačilo na „slávnostné“ zakopanie zhruba dvoch metrov dlhého elektrického kábla a rúr vedených odnikadiaľ nikam.

A že slogan začíname stavať bol skutočne len podvod, v texte u Hudcoviča investor aj priznal: „Územné rozhodnutie bolo úradníkmi napísané 23. augusta.“ Ale stalo sa tak až takmer rok po tom, ako Semela spoločne s Tamajkom so šampanským a chlebíčkami zavádzali o začatí stavby aquaparku.

Záverečný sumár mojej nedôvery: Piešťanom sa vyhráža žalobami zástupca firmy, ktorej dvaja z troch predstaviteľov sú súdom uznaní podvodníci, a Semela, zástupca firmy Z-Group, bol osobne účastný pri Tamajkových predvolebných podvodoch.

A tak sa pýtam, nebolo takýchto investorov v Piešťanoch za posledných tridsať rokov už nejako priveľa? 

Jozef Vojčiniak

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav