Superliga: Považské derby rozhodol jediný gól výberu Piešťan

V prvom kole skupiny západ SZMF Superligy v považskom derby využili výhodu domáceho prostredia domáce Piešťany, ktorí zdolali protivníkov z Trenčína najtesnejším rozdielom 1:0.

V drese piešťanského výberu sa predstavil aj kanonier PFK Piešťany Jozef Glos. © SZMF

V zápase medzi domácimi Piešťanmi a Trenčínom videli diváci len jediný gól. Prvú väčšiu príležitosť mali Trenčania, keď sa ich útočník dostal k vysokej nakopnutej lopte za obranu, snažil sa prelobovať vybiehajúceho brankára Piešťan, ale netrafil bránu. Trenčín mal v prvých desiatich minútach viac nebezpečných príležitostí, ale gólman Piešťan svoj tím podržal. Potom sa osmelili aj hráči z kúpeľného mesta, keď po rýchlej kontre zakončil Prekop, ale brankár podržal svoj tím. V poslednej minúte prvého polčasu Piešťanci získali loptu na svojej polovici, rýchlo ju rozohrali do krídelného priestoru, kde si prebral loptu Erik Doboš, ktorý skóroval. Piešťany tak viedli po polčase 1:0.

V druhom polčase takmer prekonal svojho brankára jeden z Trenčanov, keď sa snažil odhlavičkovať loptu do bezpečia a takmer prekvapil svojho brankára, ten však zasiahol  a odvrátil na roh.  Potom sa oba tímy dôsledne bránili a vyložené príležitosti vznikali len zriedka. V 48. minúte nebezpečne pálil z voleja v dobrej pozícii Glos, loptou však opečiatkoval len brvno trenčianskej brány. V 50. minúte mohol Trenčín vyrovnať, ale brankár Piešťan sa stihol premiestniť k druhej žrdi a loptu za svoj chrbát nepustil. Na útočnej polovici Trenčína sa potom objavoval už aj gólman, Piešťanom sa podarilo zachytiť jeho rozohrávku a snažili sa o strelu cez celé ihrisko, ale tá v bráne neskončila. Piešťany nakoniec záverečný tlak ustáli a po záverečnom hvizde sa radovali z tesného víťazstva 1:0.

Výsledok 1. Kola Superligy západ:

Piešťany vs. Trenčín 1:0 (1:0)

Gól: 25. Doboš

Zdroj: SZMF

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav