Polívka a Lasica vypredali Dom umenia

Herecké legendy a majstri hovoreného slova Milan Lasica a Bolek Polívka sa v nedeľu 3. novembra predstavili na doskách Domu umenia Piešťany. So slovenskou premiérou hry Klíště, ktorá je autorským počinom práve Bolka Polívku, sa na javisku skvele dopĺňali. Dom umenia sa im podarilo zaplniť do posledného miesta.

Velikáni hereckého umenia si predstavenie užívali. Foto: am

Šesťstodvadsať miest obsadili milovníci umenia a činohry, ktorí neváhali nedeľný večer stráviť kultúrou. Milan Lasica a Bolek Polívka sa v predstavení na takmer dve hodiny ako dvaja starí hereckí priatelia stretávajú v divadelnom klube pri čakaní na skúšku. Jeden sa pripravuje na úlohu Dona Juana a druhého čaká Casanova. Postarší bývalí rivali sa dlho nevideli. Konštatovanie by ale bolo radostnejšie, nebyť nepríjemných spomienok a výčitiek.

Publikum už od začiatku nebolo lakomé na úprimný smiech. Predstavenie je totiž plné vtipných viet, dômyselných narážok, ale čiastočne otvára aj mnoho ďalších podtém, napríklad i chápanie „nového“, mladého sveta. K výbornému výsledku hercom pomáhajú aj vedľajšie postavy, v ktorých sa predstavili Petr Halberstadt, Gabriela Štefanová a Milan Sedláček. Dovedna títo umelci vytvorili dielo, ktoré sa iste zapíše do pamätí mnohých divákov.

A že išlo o skutočnú divadelnú lahôdku, potvrdila aj riaditeľka Domu umenia. „Slávnostná finisáž bola predohrou pred veľmi významným podujatím 21. ročníka Piešťanského rendezvous. Bolo to takým malým vyvrcholením festivalu,“ povedala Edita Bjeloševičová. Naznačila aj pozitívnu emóciu, ktorá funguje medzi javiskom a hľadiskom v prípade moravského herca: „Divácke zázemie, ktoré tu majster Polívka má za tie desiatky rokov, čo navštevuje Dom umenia, je vidieť aj na návštevnosti. Mali sme vypredané do posledného sedadla, z čoho sme mali obrovskú radosť.“

Piešťanské rendezvous sa ešte nekončí. Informácie o nasledujúcich podujatiach festivalu nájdete na strane 19 alebo v daný deň na webe piestanskydennik.sk v článku Dobré ráno, Piešťany! v sekcii Podujatia, akcie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj