Európske témy rezonovali na gymnáziu v Piešťanoch

  • Nezaradené
  • 3. novembra 2019, 12:00

Jesennú ponuku proeurópskych aktivít na Gymnáziu Pierra de Coubertina v Piešťanoch rozšíril v stredu 23. októbra nevšedný workshop. Pracovníci regionálneho centra Europe Direct v Senici prišli študentom prednášať o hodnotách a benefitoch európanstva, aktuálnych témach v Európskej únii a o súťaži Mladý Európan, na ktorej sa už niekoľko ročníkov pravidelne umiestňujú piešťanskí gymnazisti medzi víťazmi. Lektori interaktívnou a súťažnou formou predstavili študentom gymnázia, ktoré je ambasádorskou školou Európskeho parlamentu v Štrasburgu, reálie fungovania európskych inštitúcií, pestrosť národných špecifík členských štátov, ako aj aktuálne výzvy viacerých európskych politík.

V piatok 25. októbra zavítal na gymnázium europoslanec Ivan Štefanec. foto: Roman Ondrejka

V piatok 25. októbra zavítal na gymnázium europoslanec Ivan Štefanec, ktorého odborné prednášky študenti aj v minulosti veľmi vítali. Tentoraz prednášal na tému malého a stredného podnikania na Slovensku a v Európskej únii, ale v rozsiahlej diskusii sa nevyhol ani zvedavým otázkam gymnazistov. Tí sa pýtali na európsky trh práce, odchod Británie z únie, politické kauzy na Slovensku, americkú zahraničnú politiku a blízkovýchodné iskrenie. Prednášku člena europarlamentu s kvalitnou diskusiou hodnotili študenti veľmi pozitívne.

Veríme, že aj tieto informácie z kuchyne europolitiky môžu pomôcť súťažnému tímu mladých Európanov v roku 2020, aby zopakovali úspech starších spolužiakov – tohtoročných absolútnych víťazov krajského kola Mladého Európana.

Reálie fungovania európskych inštitúcií predstavili študentom interaktívnou a súťažnou formou. foto: Roman Ondrejka

Katarína Baďurová, oktáva

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav