Lasica a Polívka prichádzajú do Domu umenia

Slovenská premiéra predstavenia z dielne Bolka Polívku poteší milovníkov činoherného umenia. V nedeľu 3. novembra o 19.00 h sa na javisku Domu umenia Piešťany predstaví okrem samotného autora hry, režiséra a herca Bolka Polívku aj slovenská herecká legenda Milan Lasica. Okrem nich sa v hre s názvom Klíště predvedú Petr Halberstadt, Kamila Valůšková, resp. Gabriela Štefanová a Milan Sedláček.

Na pódiu Domu umenia svoj kumšt predvedú herecké legendy. foto: archív DU

Bolek Polívka s Milanom Lasicom sa ako dvaja starí priatelia stretávajú v divadelnom klube. Na oboch scénach divadla prebiehajú kostýmové skúšky a fotografovanie postáv. Dlho sa nevideli. Obaja sú postarší „vypelichaní“ kohúti. Ich stretnutie by bolo radostnejšie, ak by nebolo nepríjemných spomienok, výčitiek a rinčanie prebujneného jástva – uvedomovania si samého seba, svojho ja. Nevieme, či títo dvaja žijú jeseň života alebo jar smrti.

Podľa recenzií minuloročnej premiéry sa máme na čo tešiť. Zaznieť by malo mnoho vtipných dialógov a podarených slovných hračiek, nebude chýbať komediálny dej, sarkazmus, ale aj chuť nostalgie. Dvojica hereckých legiend predvedie svoj nezameniteľný, rokmi vycibrený humor.

Predstavenie Klíště Dom umenia uvádza v rámci 21. ročníka festivalu Piešťanské rendezvous.

(am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav