Podoby džezu

  • Nezaradené
  • 1. novembra 2019, 12:00

Milí priatelia džezu a dobrej hudby, žijeme v nepokojnom období plnom čudných zvestí. Ťažké dopravné nehody sú príčinou zbytočných úmrtí, na území krajiny došlo k vraždám za záhadných okolností, z neznámych dôvodov sa v priebehu pár dní stratilo niekoľko mladých ľudí. Vlaky meškajú a horia, za železné mreže sme zaplatili ako za dva rodinné domy, peniaze vybrané z mýtnych poplatkov sa nepoužívajú na obnovu ciest a diaľnic, kupujeme stíhačky za miliardy eur, netriedime odpad, psíkom podhadzujeme klobásy s polámanými žiletkami, dvadsať lukratívnych nehnuteľností sa dá vraj získať, keď všetci v rodine pracujete, denne sa dozvedáme znepokojujúce správy o podozrení zo zločinov na vysokých miestach štátnej správy a justície.


Jano Babič (Autor: red)

Bežnému človeku je ťažko sa v tejto situácii orientovať. Čo je príčinou týchto udalostí? Čo z toho je pravda? Kto za to môže? Čo robí spravodlivosť? Kto je dobrý a kto zlý? Kto klame a kto hovorí pravdu? Je to len predvolebná kampaň alebo naozaj sú tieto správy obrazom spoločnosti? Dajú sa ukradnúť alebo spreneveriť stovky miliónov eur?

Bezradne sa pozerám na titulky novín, bezmocne sa dívam na televízne správy… snažím sa odvracať zrak, miestami štipnúť do líca. Veď to nie je tak dávno, čo sme si sľubovali lásku, hovorili sme o demokracii, verili sme si navzájom, povzbudzovali sme sa známym „spolu to dokážeme“.

Necítim sa dobre pri tom množstve negatívnych správ, prestupujú ma úzkosti a obavy, ako sa to celé skončí. Ale možno je to len zhluk nepriaznivých okolností, ktoré ma nešťastne zasiahli v inak príjemnom a pokojnom prostredí môjho domova. Veď nemôžeme byť až takí zlí…

Podoby džezu na Rádiu Piešťany sú hlásnikom dobrých správ. Po dvadsiatich rokoch pokrstí svoj debutový album nitriansky hudobný „zázrak“ Swigless Jazz Ensemble. Jana Gavačová a Ľuboš Brtáň predstavujú album Almázia. Novinka prináša farebnú hudobnú mozaiku vlastnej tvorby. Spoločná nahrávka dvoch rešpektovaných hudobníkov vychádza vo vydavateľstve Hudobný fond.

Máme k vám podlžnosť, album Al Fostera plánovaný na minulú nedeľu sa nám do vysielacieho času nevošiel, tak bude ako pokračovanie Maturity džezového poslucháča s ďalšou lekciou, ktorou bude legendárna kapela Weather Report s albumom Heavy Weather.

Dáša Libiaková a jej sprievod The Jazz Hostages chystajú koncert na 11. decembra v Kongresovej sále na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. Charizmatický Kurt Elling sa vracia po roku na Slovensko. Svoje jedinečné spevácke umenie predvedie 14. decembra v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom. Rádio Piešťany je mediálnym partnerom tejto ojedinelej udalosti.

O tom všetkom budú Podoby džezu v nedeľu 1. decembra. Na stretnutie sa teší vám a džezu verný Jano Babič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav