Policajti počas pietnych dní dohliadnu na bezpečnosť

  • Spravodajstvo
  • 31. októbra 2019, 08:00

Keďže počas každoročných sviatkov sa zvyšuje počet účastníkov cestnej premávky, polícia prijala opatrenia na zvýšenie bezpečnosti a plynulosti. Policajti budú počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých dohliadať na bezpečnosť v cestnej premávke už od štvrtka 31. októbra do pondelka 4. novembra.

Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách. foto: Polícia SR

Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách. Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. V týchto dňoch budú posilnené aj hliadky poriadkovej polície, ktoré budú strážiť verejný poriadok a posvietia si na zlodejov najmä v okolí cintorínov. Železniční policajti dohliadnu na cestujúcich vo vlakoch a na staniciach. Upozorňujeme však, že na svoje veci si treba dávať pozor vždy a všade. Ak spozorujete osoby, ktoré sa správajú podozrivo, upozornite na ne hliadky polície, prípadne kontaktujte políciu na známom telefónnom čísle 158.

Prezídium Policajného zboru povoľuje v piatok 1. novembra všeobecnú výnimku pre všetky nákladné vozidlá. Platí pre všetky nákladiaky na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách prvej triedy a na cestách pre medzinárodnú premávku, prichádzajúce na územie Slovenskej republiky zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty (napríklad stanovište vozidla alebo miesto vykládky) je na území Slovenska. Ak si to však bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajti budú aj napriek tejto výnimke oprávnení zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy.

Počas minuloročných „dušičkových“ dní (1.-4. 11. 2018) došlo na cestách k 133 dopravným nehodám, pri ktorých zahynuli tri osoby, 16 osôb sa zranilo ťažko a 58 ľahko.

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť, predvídavosť a ohľaduplnosť. Vodiči, rešpektujte práva chodcov a cyklistov, najmä na priechode pre chodcov, a prispôsobte svoju jazdu poveternostným podmienkam.

(pror)/ts Prezídium Policajného zboru

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín