Dvojstú prevádzku Fresh Corner otvorili v Piešťanoch

Fresh Corner, najväčšia sieť kaviarní na Slovensku, je už súčasťou 200 čerpacích staníc Slovnaft. Práve jubilejnú dvojstú prevádzku otvorili minulý týždeň na čerpacej stanici na Vrbovskej ceste v Piešťanoch.

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnilo aj vedenie spoločnosti Slovnaft. Generálny riaditeľ Gabriel Szabó je druhý zľava. foto:autor

Slávnostné otvorenie potešilo motoristov, ktorí k tankovaniu nad 10 eur dostali kávu zdarma. Radosť v očiach mali aj deti, ktoré odchádzali z čerpacej stanice s balónom v ruke. Na otvorení dvojstej prevádzky sa zúčastnil riaditeľ CEO Slovnaftu Gabriel Szabó, marketingový riaditeľ Zoltán Csóka a ďalší hostia. Prezradili nielen čosi bližšie o Fresh Corneroch, o vývoji prevádzky, aktuálnom stave a ďalších zámeroch, ale hovorilo sa aj o tom, ako často by si vodiči mali dopriať prestávku pri šoférovaní a ako často si ich zvyknú robiť oni. Práve na to, aby tieto zástavky boli príjemnou súčasťou jazdy, slúži sieť zariadení Fresh Corner.

Ročne sa v nich predá viac ako osem miliónov šálok kávy, zákazníci najviac obľubujú veľkú kávu s mliekom a tradičné espresso. V tomto roku pribudnú na čerpacích staniciach Slovnaft ďalšie dve desiatky predajní.

Značka Fresh Corner sa stala súčasťou čerpacích staníc Slovnaft v júli 2015, keď boli otvorené prvé kaviarne v Záhorskej Bystrici, Lučenci a vo Vyšnom Kubíne. V nasledujúcich rokoch sa ich počet postupne zvyšoval a dnes už sú súčasťou takmer celej (80 %) siete Slovnaftu.

„Do modernizácie a prestavby našej siete sme od roku 2015 investovali 90 miliónov eur, z toho viac ako polovicu tvorili výdavky na Fresh Corner. Vďaka tomu sme nielen najväčšou sieťou na Slovensku, ale aj jednotkou v oblasti občerstvenia na cestách,“ povedal Szabó.

„Vo Fresh Corneri pripravujeme kávu v pomere 70 percent arabica a 30 percent robusta. Toto zloženie pred uvedením na trh degustovali špičkoví baristi a tiež zákazníci. Vyberali spomedzi 40 rôznych zmesí,“ hovorí riaditeľka maloobchodnej siete Slovnaftu, Timea Reicher. Vďaka vyrovnanému pomeru v zložení je Fresh Corner káva prispôsobená talianskemu typu praženia a je vhodná nielen na prípravu talianskeho espressa, ale aj cappuccina či latte.

Pri predaji kávy je najdôležitejšie, aby bola vždy čerstvá, pripravená zo starostlivo vybraných kávových zŕn a mala lahodnú a vyrovnanú chuť. V rámci siete Fresh Corner sa preto pripravuje z vody s nízkym obsahom minerálov, vždy z rovnakého mlieka a kávových zŕn. Zákazníci si ju môžu vybrať od baristu alebo si ju pripravia sami na samoobslužných strojoch Franke. Tie urobia až 19 druhov kávy v troch rôznych veľkostiach.

Predajne Fresh Corner ponúkajú aj na mieste dopekané sladké a slané pečivo a rýchle občerstvenie. Na vybraných čerpacích staniciach sú v ponuke i čerstvé zeleninové či ovocné šaláty alebo zdravé nápoje – smoothies. Od roku 2017 sa tento gastro koncept rozrástol aj o reštaurácie Fresh Corner Restaurant.

Zákazníci dostali ku káve aj milý úsmev personálu. foto:autor

(ts/am)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj