Šport vie byť vrtkavý

Hranica medzi úspechom a neúspechom býva tenká. Šport vie byť často veľmi vrtkavý. Raz sa darí, inokedy nie. Je to však stále len šport, a tak to v ňom jednoducho je. Preto ho robíme, sledujeme ho a máme ho radi. Ináč by to bola nuda.


Tomáš Horký (Autor: red)

Každá sezóna jednotlivca alebo kolektívu je málokedy ideálna. Aj keď je na konci úspešná, môže prísť počas jej priebehu obdobie, krízové obdobie, keď sa nedarí a nevychádza všetko podľa predstáv.

Kto v živote robil šport, vie, o čom hovorím. Preto je dôležité vyrovnať sa so všetkými nástrahami a prekážkami. Práve to športovca posúva ďalej. Nemôže ísť všetko presne podľa vopred naplánovaného scenára od začiatku do konca. A práve v týchto chvíľach sa ukazuje charakter. Vzdať sa je to najjednoduchšie riešenie. Ale zaťať zuby, vydržať a prekonať negatívnu situáciu je to, čo v športe treba. Vždy sa to vráti v tom pozitívnom.

Podobné obdobie momentálne prežívajú piešťanské basketbalistky. Čajky od začiatku sezóny trápia veľké zdravotné problémy, čo sa odzrkadľuje na výsledkoch a výkonoch družstva.

Mať polovicu tímu na listine zranených je veľmi neštandardná a nezávideniahodná situácia. Stále je však len začiatok sezóny a basketbalistky z kúpeľného mesta sa so vzniknutým stavom musia vysporiadať. Hoci je nekomfortný pre všetkých, neostáva nič iné, len vydržať, trpezlivo a tvrdo pracovať.

Svoje o tom môžu hovoriť napríklad aj futbalisti PFK Piešťany. Tí po postupe do piatej ligy na začiatku sezóny nepredvádzali výkony podľa predstáv. Tiež to bolo zapríčinené objektívnymi dôvodmi. Horším obdobím si však už prešli, tvrdou prácou sa skonsolidovali a opäť hrajú o čelo tabuľky. Aktuálne sú tretí a nepoľavujú z ambícií opäť postúpiť.

Tak to v športe je. Raz si hore, raz dole. A práve o tom to má byť. Nevzdávať sa, tvrdo pracovať a dať do toho všetko. A aj keď to nevyjde, treba mať zo seba dobrý pocit a môcť sa pozrieť do zrkadla s tým, že si vydal maximum.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava