Piešťany vstúpia do Superligy na domácej pôde

Nová sezóna Superligy je späť. Tento projekt, ktorý Piešťanom vďaka skvelým fanúšikom, dobrým výkonom a výbornému štvrtému miestu pomohol usadiť sa na mape malého futbalu sa vracia v novej sezóne s mierne upraveným formátom.

Výber Piešťan bol v minulej sezóne Superligy príjemným prekvapením. © Topliga Piešťany

Malý futbal vletel na jar do Piešťan ako veľká voda. Prvá sezóna TOP ligy a zároveň hneď aj pozvánka do prvej sezóny Superligy. Piešťanský výber, mnohými podceňovaný aj vďaka tomu, že bol veľkou neznámou prešiel základnou časťou bez prehry po jednom víťazstve a dvoch remízach s tímami plnými reprezentantov. Nadstavbová časť už nám nevyšla podľa predstáv, ale keď sa za prvou sezónou obzrieme spätne, štvrté miesto bolo vynikajúcim výsledkom a obrovským úspechom. Superliga taktiež pomohla trom hráčom piešťanskej TOP ligy: Šimonovi Valachovičovi, Štefanovi Majgotovi a Martinovi Strelcovi nazrieť aj do slovenskej reprezentácie. A kapitola sama o sebe boli skvelí fanúšikovia, ktorí nechali v nemom úžase od hráčov súpera až po členov Slovenského zväzu malého futbalu. V novej sezóne rozhodne nemajú piešťanci v pláne nastavenú latku podliezať a ich cieľom je postup zo základnej skupiny.

„V  minulej sezóne nám Superliga veľmi pomohla usadiť sa na mape malého futbalu. Najväčšia vďaka za to patrí našim úžasným fanúšikom, ktorí sú, dovolím si tvrdiť, najlepší na Slovensku. Latku sme si v minulej sezóne bojovnými výkonmi, kde prevládalo srdiečko najmä v základnej časti a následne konečným 4. miestom nastavili poriadne vysoko, pretože konkurencia je naozaj veľká a jednotlivé tímy sú nabité reprezentantmi. Túto latku však nechceme podliezať a cieľom je jednoznačne postup zo skupiny. Na druhú stranu sme si vedomí kvalít súperov, preto zostávame pri zemi a koniec koncov v playoff sa môže stať naozaj hocičo,“ povedal manažér piešťanského výberu Martin Chnápko.

Prvé kolo na domácej pôde v Piešťanoch

Prvé kolo Superligy sa odohrá v utorok 29.10.2019 na umelej tráve PFK Piešťany. Piešťanský výber sa predstaví na domácej pôde o 19:45 proti výberu Trenčína.

Program prvého kola Superligy:

Divízia Západ, 29.10.2019, umelá tráva PFK Piešťany

19:45 – Piešťany vs. Trenčín

21:00 – Bratislava vs. Trnava

Výber Piešťan nastúpi na prvý zápas v utorok 29.10.2019 o 19:45 proti Trenčínu v domácom prostredí v tomto zložení:

Brankári: Martin Rybnikár (FC Cande), Daniel Kunic (MVSHLA S.C.)

Hráči: Jozef Glos (MVSHLA S.C.), Jakub Filin (HPN Stars), Miroslav Kotula (HPN Stars), Mário Strecký (365Gym Team), Šimon Valachovič (365Gym Team), Kamil Minárik (FC Cande), Jaroslav Prekop (Varion), Erik Doboš (Varion), Jozef Halás (Varion), Patrik Zaťovič (Varion), Peter Hikel (Varion), Milan Jurčo (Varion).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj