Desiatky šarkanov poletovali nad Čerencom

Vrbovský Čerenec zaplnili desiatky šarkanov. V sobotu 26. októbra sa v krásnom slnečnom počasí na priehrade stretli rodiny a priatelia s deťmi a pretekali, kto bude mať svojho šarkana čo najvyššie.

Nad Čerencom poletovali šarkany s rôznymi motívmi. Foto: am

Kým pred mesiacom bol vrbovský Čerenec rozprávkový, uplynulú sobotu bol plný šarkanov. A samozrejme, opäť aj plný spokojných detí. Parlament mladých mesta Vrbové zorganizoval jesennú Šarkaniádu a počasie tentoraz vyšlo ako na objednávku. Dvadsaťstupňové, takmer až letné popoludnie s miernym vetrom bolo ako stvorené na púšťanie šarkanov, takže to prítomným išlo ako po masle.

Nechýbal pirátsky šarkan, spidermanovský, krtkový, bolo vidieť rôzne farebné a zábavné motívy, no ten najkrajší bol len jeden. Prvenstvo si zaslúžil drak s motívom chobotnice, za ktorého detský majiteľ získal medailu, lízanku i farbičky. Ocenenie získali tiež traja majitelia šarkanov, ktoré doleteli najvyššie. Niektoré boli až tak vysoko, že bolo ťažké ich vôbec identifikovať.

A napokon, medailu za vytrvalosť si vyslúžila aj pani, ktorá púšťala šarkana rekordne dlho. Od štrnástej vydržala až takmer do sedemnástej podvečer.

Šarkaniáda zožala úspech a mladí z Vrbového sa už pripravujú na Noc svetiel či písanie listov Ježiškovi.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava