Zbierali potraviny pre chudobných

Členky Slovenského Červeného kríža z Piešťan, Vrbového i Drahoviec postávali od rána 17. októbra až do neskorých večerných hodín v piešťanskom Kauflande. Prijímali potravinové darčeky od zákazníkov, aby ich rozdali ľuďom, ktorí si ich nemajú možnosť zakúpiť z dôvodu nepriaznivej finančnej situácie.


(Zľava) Zákazníčka Kauflandu podporila zbierku, ktorú vykonávali Jarmila Fanová, Eva Ondreikovičová, Mária Šicková a Lýdia Jurčová z miestneho spolku SČK. (Autor: vd)

Sociálne slabšie rodiny či jednotlivci tak vďaka zbierke, ktorú na celom Slovensku organizoval Slovenský Červený kríž (SČK) v spolupráci s OD Kaufland, získali potraviny na bežný konzum i prípravu jedál. „Večer, keď sme zbierku uzatvorili, som narátala stodvadsať rôznych typov potravín počnúc múkou, cestovinami, olejmi, cukrom, konzervami, sirupmi a mnohými ďalšími, zväčša suchými či výrobkami s dlhotrvajúcou zárukou,“ uviedla predsedníčka piešťanského SČK Jarmila Fanová.

Podľa našich informácií potraviny putovali do azylového domu, ale aj do konkrétnych rodín a k jednotlivcom, ktorí sa ocitli v sociálnej núdzi.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava