Zóna bez peňazí je už v meste tradíciou

Už niekoľko rokov je tradičnou súčasťou života Piešťancov obľúbená Zóna bez peňazí. I na jej víkendovú jesennú podobu zavítali desiatky záujemcov. Núdza nebola ani o tovar.

Na terase Kúpeľnej dvorany bol široký výber oblečenia aj iných vecí. foto: autor

Zóna bez peňazí funguje na princípe, že ľudia prinesú veci, ktoré už nepotrebujú, no mohli by sa hodiť iným. Ide o oblečenie, topánky, hračky, dekorácie, kuchynské a domáce potreby, ale aj lyže, autosedačky a ďalšie veci – to všetko sa môže jednoducho dostať do rúk, ktoré to ešte zužitkujú. Redukcia odpadu, pomoc ľuďom, ktorí by si veci nemohli dovoliť kúpiť, ale aj obyčajná výmena a doplnenie šatníka, to všetko sú základné atribúty Zóny bez peňazí.

Tá sa stala už obľúbenou súčasťou každého ročného obdobia v Piešťanoch. Od presťahovania komunitného centra ŽiWell do nových priestorov v Kúpeľnej dvorane sa zlepšila aj dostupnosť a zvýšila sa kapacita tovaru i ľudí. Organizátori túto zmenu hodnotia pozitívne a nadšení iste odchádzali aj návštevníci, keďže niektorí si našli možno jeden kúsok, no iní odchádzali s plnými veľkými taškami.

am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava