V Pečeňadoch oslavovali dve výročia

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 25. októbra 2019, 10:00

V Pečeňadoch zažili malí obyvatelia, ale aj tí skôr narodení dvojnásobnú oslavu. V dome kultúry sa to v nedeľu 12. októbra hemžilo žltými tričkami a modrými sukienkami a motýlikmi. Škôlkari oslavovali desiate výročie otvorenia novej budovy materskej školy a obyvatelia si pripomenuli 120. výročie otvorenia detskej opatrovne v tejto obci.

Na slávnosti sa s kultúrnym programom prezentovali deti z materskej školy. foto: archív škôlky

Ako prvý sa hosťom, pozvaným absolventom a deťom s rodičmi prihovoril starosta Ladislav Boháčik, ktorý prezentoval históriu od založenia detskej opatrovne až po otvorenie novej budovy 1. septembra 2009. Na znak vďaky odovzdal bývalým aj terajším zamestnancom kytice kvetov.

Prítomným sa prihovorila aj riaditeľka Anna Magalová, ktorá zhodnotila vývoj materskej školy po jej otvorení do dnešných dní. Poďakovala starostovi a poslancom obecného zastupiteľstva za podporu a spoluprácu. Nezabudla ani na bývalých a terajších zamestnancov, ktorým patrili slová vďaky za ich obetavú a záslužnú prácu.

Potom sa predstavili škôlkari s programom, po ňom deti rozveselil šašo Ľuboš s bublinovou šou a všetkých roztancovala a rozospievala Simsala. Prítomní mali možnosť dať si namaľovať tvár a urobiť si foto na pamiatku pri fotostene.

Pripravené bolo aj sladké pohostenie a darčeky, ktoré venoval obecný úrad. „Ďakujem všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri príprave a realizácii tejto oslavy. Osobitne pani Lipkovej z Rakovíc, ktorá urobila slávnostnú výzdobu bez nároku na odmenu. Veľmi si to vážim,“ uviedla riaditeľka škôlky A. Magalová.

MŠ Pečeňady

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava