Posledná aristokratka aj v najväčšom jednosálovom kine na Slovensku

Už v utorok 29. októbra o 18.00 h prichádza na plátno piešťanského Domu umenia nový film Posledná aristokratka. V českej komédii sa predvedú herecké esá súčasnosti.

Rodený Newyorčan Frank (Hynek Čermák) zdedil po svojich šľachtických predkoch starobylé rodové sídlo – zámok Kostka. Potomok emigrantov sa tak po viac ako štyridsiatich rokoch chystá s dcérou Mariou (Yvona Stolařová) a temperamentnou manželkou Vivien (Tatiana Dyková) na veľký návrat do Čiech. Čerství aristokrati poznajú niekdajšiu vlasť a zámocký život len z dávneho rozprávania príbuzných, a preto ich miestne pomery a česká realita mierne zaskočia. Zámok nájdu v stave pozvoľného rozkladu a mimo akéhokoľvek spoločenského diania. Jedinými stálymi obyvateľmi Kostky sú kastelán Josef (Martin Pechlát), gazdiná pani Tichá (Eliška Balzerová) a hypochondrický údržbár Krása (Pavel Liška). Kým personál pozvoľna precitá z mátožného spánku porevolučných deväťdesiatych rokov, Frank s rodinou stoja pred ťažkou voľbou – predať rodinné sídlo a vrátiť sa do Ameriky, alebo sa pokúsiť zámok Kostka zachrániť? Film vznikol podľa rovnomenného bestselleru Evžena Bočka.

Zdroj: Forum film

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava