„Útulkáči“ majú nové kúrenie

Týždne a týždne náročnej práce sú za nimi. Pracovníci piešťanského útulku venovali v poslednom období veľkú časť energie okrem opustených zvierat aj zveľaďovaniu svojich priestorov na Priemyselnej ulici. Nateraz majú hotovo a štvornohí čakatelia na nové rodiny tak prežijú zimu v lepších podmienkach.


Do karanténnej časti pribudlo sedem paliet zatrávňovacích dlaždíc. (Autor: Útulok Piešťany)

„Najväčšiu letnú úlohu máme konečne za sebou. Kotol je zavedený a zapojený, komín je osadený, zatrávňovačky v karanténe sú uložené,“ uviedla riaditeľka Ľubomíra Baleková prostredníctvom webstránky útulku.

Predtým si vraj psy počas daždivých dní užívali akési nechcené bahenné zábaly, no teraz majú túto časť areálu pekne upravenú. Ľudí bytostne spätých s útulkom to stálo nielen mnoho peňazí, ale aj energie. Najprv bolo treba vykopať a vynosiť starú hlinu, upraviť terén, neskôr osádzať zatrávňovacie dlaždice.

Okrem toho pracovali na osadení nového kotla, ktorý si tiež vyžadoval nemalé zásahy, ako napríklad vykopanie jám a vkladanie káblov od kotla.

Po náročnej práci si však môžu trochu vydýchnuť. „Veľké poďakovanie patrí dvom našim sponzorom, ktorí nezištne pomáhali najmä s vybavovaním okolo kotla, Zdenkovi a Martinovi, ktorí sa statočne narobili pri ukladaní siedmich paliet zatrávňovačiek. Ďakujeme všetkým ľuďom, ktorí kúpu kotla ešte minulý rok finančne podporili v Rakúsku 1600 eurami, pričom zbierku zorganizovala pani Marion. Organizácia Tierwald na kotol prispela sumou 1000 eur a 1113 eur na zatrávňovačky,“ skonštatovala riaditeľka, pričom bez tejto pomoci by to vraj finančne nezvládli.

Na tieto úpravy a plánované práce dlhšie šetrili a dovedna vyšli na 10-tisíc eur. Na budúci rok už majú nové plány, no tie sú zatiaľ vzdialené. „Hlavne, že psíky v prednej časti majú kúrenie včas hotové. Teraz si môžeme na chvíľu vydýchnuť a čakať zimu,“ dodala riaditeľka.

A práve pred zimou sa útulkáčom vždy zídu aj deky či posteľná bielizeň, plachty, uteráky, prípadne sacie podložky pre šteňatá a čistiace prostriedky. Nenoste však periny, matrace ani vankúše. Tie psy trhajú a pracovníci ich nemajú kde uskladniť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav