Najrýchlejší, najsilnejší a najvytrvalejší hasiči súťažili vo Vrbovom

  • Spravodajstvo / Región
  • 17. októbra 2019, 08:00

Prvá októbrová sobota vo Vrbovom patrí tradične dobrovoľným hasičom a súťaži 145 schodov vrbovských. Ako sa vraví, do tretice všetko dobré. Už po tretíkrát si tu zmerali svoje fyzické schopnosti hasiči zo širokého okolia aj zo susedných Čiech, na silovo-vytrvalostnej súťaži, v ktorej musia hasiči zdolať 145 schodov nachádzajúcich sa v bývalej budove Trikoty.

Spoločná fotografia víťazov vo všetkých disciplínach. foto: FB DHZ Vrbové

Tento deň bol od skorého rána poznačený sychravým daždivým počasím, ktoré ovplyvnilo predovšetkým účasť divákov a súťažiacim pripravilo miestami až ponurú atmosféru. Neovplyvnilo však bojovnosť 44 súťažiacich v troch kategóriách – ženy, muži a muži 30+, z ktorých šiesti reprezentovali domáci dobrovoľný hasičský zbor.

Tí sa postavili v plnej výstroji na štart, aby čelili šiestim disciplínam – zapojenie a rozvinutie dvoch hadíc na 35 metrov, 60 úderov šesťkilogramovým kladivom, zmotanie dvoch dvadsaťmetrových hadíc, premiestnenie 85-kilovej figuríny na dvadsať metrov, zapojenie hadíc do rozdeľovača a zdolanie 145 schodov v budove bieleho domu bývalej Trikoty, ktorý poskytla spoločnosť Tanex.

V ženskej kategórii obhájila minuloročné prvenstvo Andrea Špaňová z DHZ Mostište, druhá skončila víťazka nultého ročníka Stanislava Dobrovodská z DHZ Špačince a vďaka účasti Nikol Endlicherovej, ktorá sa umiestnila na tretej priečke, môžeme považovať súťaž za medzinárodnú, nakoľko reprezentovala SDH Kostelany (ČR). V kategórii mužov nad 30 rokov opäť po roku zvíťazil Milan Vyhlídal z DHZ Voderady, za ním sa umiestnil Martin Piták z DHZ Radošina a tretie miesto si vybojoval veliteľ DHZ Vrbové Matúš Švarc.

Absolútnym víťazom mužskej kategórie sa s časom 3:14,10 min. stal minuloročný víťaz Maroš Bošeľa z OZ Hasič Polomka. Pohár za druhé miesto si odniesol Pavol Štrba z DHZ Valaská, tretí bol František Ridzoň z TFA Team of Slovakia. Nechýbali sladké donutky, pamätné tričká a v prípade úrazu aj poskytnutie profi prvej pomoci záchranármi.

Organizátori ďakujú Mestu Vrbové, sponzorom a členom DHZ. Rovnaké poďakovanie a uznanie patri všetkým súťažiacim, ktorí aj napriek počasiu absolvovali dlhú cestu, aby sa zúčastnili súťaže a preverili tak svoje sily a odhodlanie. Organizátori sa tešia na ďalší ročník a už teraz začínajú pracovať na tom, aby bol ešte lepší ako tie predchádzajúce.

Chlapi sa popasovali s 85-kilovou figurínou. foto: FB DHZ Vrbové
Muži aj ženy udierali šesťkilovým kladivom. foto: FB DHZ Vrbové

vš/fg/red

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf