Piešťanská nemocnica si v rebríčku INEKO opäť polepšila

Nemocnica Alexandra Wintera v Piešťanoch sa v hodnotiacom rebríčku INEKO pre rok 2019 umiestnila medzi 33 hodnotenými všeobecnými nemocnicami na 12. mieste. Oproti minulému roku je to skok o 9 pozícií. V Trnavskom kraji je to suverénne najlepšie umiestnenie v poradí všeobecných nemocníc.

Nemocnica A. Wintera v Piešťanoch. (Autor: am)

V kraji je za nemocnicou A. Wintera nemocnica v Dunajskej Strede na 16. pozícii. Nemocnica v Skalici je 19. a až na 27. mieste z 33 hodnotených všeobecných nemocníc je nemocnica v Galante.

INEKO hodnotilo zdravotnícke zariadenie na základe spokojnosti pacientov, kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, náročnosti diagnóz, hospodárenia a transparentnosti.

zdroj: INEKO

Nemocnice sú rozdelené do dvoch kategórií. Jednu tvoria všeobecné nemocnice, hodnotili ich spolu 33. Do druhej kategórie inštitút zaradil jedenásť štátnych univerzitných a fakultných nemocníc.

V kategórii všeobecných nemocníc sa na prvom mieste umiestnila Nemocnica Košice-Šaca, 1. súkromná nemocnica, na poslednom mieste je nemocnica v Bojniciach.

Medzi štátnymi zdravotníckymi zariadeniami najlepšie hodnotenie dosiahla nemocnica v Banskej Bystrici, na poslednej jedenástej priečke sa umiestnila Trnavská fakultná nemocnica.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava