Záhradnícku školu navštívilo vyše tristo detí

Tradičnou súčasťou jesene je oslava Dňa zdravia, ktorú vo svojich priestoroch pripravujú študenti a učitelia Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch. Obľúbené podujatie sa uskutočnilo v prvý októbrový štvrtok a do priestorov školy na Brezovej ulici zavítalo viac ako tristo detí.

Podujatie, ktorým si záhradníci pripomínajú Deň zdravia, je výbornou príležitosťou prezentovať deťom zo základných a materských škôl, ale tiež ostatným návštevníkom úrodu zo školskej záhrady, predstaviť im svoje priestory a sady. 

K dobrému zdraviu nepochybne patrí športovanie. foto: Iveta Jakubcová

Podľa pedagogičky Ivety Jakubcovej, ktorá sa každoročne podieľa na príprave tohto voňavého dňa, bol program rozdelený na tri časti. „Ako prvé si vo vestibule mohli návštevníci pochutnať na piatich druhoch nátierok – pripravená bola cícerová, cuketová, cviklová, Hokkaido a pažítková. Zapiť ich mohli bylinkovým čajom z našich byliniek a ochutnali aj jablkovo-cviklovú šťavu z našej úrody,“ predstavila obsah štvrtkového dopoludnia. Práve ochutnávka sa každoročne teší azda najväčšej obľube, keď si deti ako najúprimnejší kritici zobnú z každej dobroty a spoločne porovnávajú, ktorá je najchutnejšia.

Okrem plnenia brušiek sa však malí návštevníci vzdelávali. „Mohli si pozrieť výstavu Klasikov v komikse, prečítať EKO panel o mladej aktivistke Grete Thunbergovej a klimatických zmenách, naučiť sa spoznávať druhy zeleniny, ovocia a trvaliek. Ako druhé si v telocvični zacvičili na prekážkovej dráhe,“ doplnila Jakubcová. Napokon si v jedálni kreslili obrázky na tému Päť „S“ pre zdravie.

Podujatie navštívilo vyše tristo detí a ďalšie zavítajú na pôdu školy počas dňa otvorených dverí. 

am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava