Slávici spievali do neba Karlovi Gottovi

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 10. októbra 2019, 08:00

Prvý ročník speváckej súťaže Piešťanský slávik má svojho víťaza. Skôr než zazneli prvé tóny finálového večera, si všetci vo veľkej sále Kúpeľnej dvorany v mestskom parku zaspomínali na charizmatického Karla Gotta, ktorý odišiel do speváckeho neba minulý týždeň. A tak Piešťanci prvý ročník slávikovskej súťaže, ktorá sa konala v sobotu 5. októbra, venovali práve jemu – najznámejšiemu slávikovi všetkých čias – božskému Kájovi.

Primátor Peter Jančovič zablahoželal všetkým súťažiacim: (zľava) Mirka Kazdová, Simonka Kurtišová, Chiara Penacchiniová, Viktória Parčiová, Laura Pospíšilová, Alica Urcikánová a David Jakubkovič. foto: Michal Mišík

Súťaž otvorili zvučkou v podaní skupiny Coverage a potom moderátorka Andrea Horňáková privítala hostí, predstavila organizátorov, poroty aj kapelu. V príhovore iniciátorky a duše Piešťanského slávika, speváčky Daši Libiakovej, zazneli i spomienkové slová na Karla Gotta. Tiež zdôvodnila, prečo súťaž vznikla. „Keďže celý život spievam, rozhodla som sa dať príležitosť aj deťom, aby si vyskúšali, aké to je stáť na pódiu s mikrofónom v ruke, mať za sebou kapelu a pred sebou obecenstvo. Dávame im možnosť, aby sami seba presvedčili, či sa tomu chcú v budúcnosti venovať, pokračovať v štúdiách napríklad na konzervatóriu, prípadne začať spievať s kapelou,“ uviedla Libiaková po prvom kastingu.

V ňom zahviezdili trinásťročné speváčky Chiara Penacchiniová a Laura Pospíšilová, osemročná Simonka Kurtišová, sedemnásťroční speváci David Jakubkovič a Miroslava Kazdová, pätnásťročná Viktória Parčiová a šestnásťročná Alica Urcikánová. V takomto poradí sa účinkujúci predstavili publiku počas slávnostného finále. Chiara spievala pieseň od Márie Čírovej – Chýbaš, Laura si zvolila Riptid od Vance Joy, Simonka Talizman od Dominiky Mirgovej, Davidovi najlepšie sedela Adamova Ďuricova skladba Zatancuj si so mnou, Miroslava vsadila na skladbu This is the Life speváčky Amy MacDonald, Viktórii sa páči Tina, a tak zaspievala jej skladbu Si sám, a Alica ukončila súťaž náročnou piesňou Feeling Good od Niny Simone.

Porota to vôbec nemala jednoduché. „Po generálke mi bolo ľúto, že je to súťaž, u mňa sú všetci siedmi víťazmi,“ povedala D. Libiaková.

Výsledky vyhlásil porotca, piešťanský džezmen Ondrej Botek. Tretie miesto získala veľmi talentovaná Chiara Penachiniová z Piešťan. Striebro v hlase má študentka Konzervatória D. Kardoša v Topoľčanoch, Myjavčanka Viktória Parčiová. Cenu jej odovzdal a zablahoželal jeden za sponzorov podujatia Viktor Nižňanský.

Porota takmer jednohlasne udelila prvé miesto a teda titul Prvý Piešťanský slávik Davidovi Jakubkovičovi z Kľačian. Najvyššie ocenenie si prevzal z rúk primátora mesta Petra Jančoviča, ktorého príhovor zaznel ešte pred vyhlásením absolútneho víťaza. Nové podujatie zhodnotil veľmi pozitívne a s uznaním, zablahoželal všetkým súťažiacim a organizátorom poprial veľa šťastia do budúcich ročníkov. Na záver večera víťaz ešte raz zaspieval víťaz skladbu od Adama Ďuricu – Zatancuj si so mnou.

Súťaž sa konala v motivujúcom prostredí – na stenách viseli fotky Winterovcov a tiež výstava originálnych návrhov loga či plagátu Piešťanského slávika tak, ako ich nakreslili žiaci Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. Počas večera odmenili autorku loga – osemročnú Stelku Polákovú z Piešťan.

Prvý Piešťanský slávik David Jakubkovič spieval pieseň Adama Ďuricu – Zatancuj si so mnou. foto:Michal Mišík

vd

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín