Centrum voňalo jedlom

Zaplniť žalúdok dobrou a najmä kvalitnou stravou. Znie to dobre, však? Presne o tom bol víkendový Joy Fest ako festival radosti na Námestí slobody v Piešťanoch. Vôňa jedla sa niesla centrom mesta až po okolité ulice.

Milovníci jedla si mohli vychutnať burgre, vafle i palacinky. (Autor: am)

Prvý ročník festivalu, ktorý sa začal v sobotu 5. októbra, odštartoval v daždivom počasí. Pokračoval však i v nedeľu, keď vykuklo slnko, to do mesta vylákalo mnoho návštevníkov. Tí sa poprechádzali aj po námestí, kde bolo niekoľko stánkov s občerstvením.

Nechýbali burgre, nielen mäsové, ale aj vegetariánske, rozvoniavali vafle a sladké palacinky. Pre milovníkov domácej kuchyne bolo k dispozícii aj bravčové s kyslou kapustou či pirôžky. Na svoje si prišli i hotdogári, dokonca tí, ktorí nekonzumujú mäso. Poctivú kuchyňu s nápaditým prevedením a ekologickým servírovaním ocenili mnohí milovníci jedla, ktorí si svoje lahôdky mohli vychutnať posediačky, postojačky, ba dokonca v tulivakoch. Okrem voňavých pokrmov gastronómovia ponúkali kávu, limonády, pivo či ríbezľové vínko.

Podujatie moderoval v sobotu Šorty a v nedeľu Matúš Krnčok, pričom v nedeľu na námestí vystúpil aj Folklórny súbor Slnečnica.

am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela