Ôsmy október

S najväčšou pravdepodobnosťou je dnes, keď držíte v rukách nový Piešťanský týždeň, v kalendári vyznačený ôsmy október. Áno, o tomto legendárnom dni piešťanský raper Rytmus naspieval emotívnu pesničku, dnes už, bohužiaľ, nedohľadateľnú.

Mne sa však tento dátum nespája s Darou, ale s niečím iným, taktiež osobným. Bolo to presne 8. októbra pred ôsmimi rokmi, keď sme mali našu krásnu a nezabudnuteľnú stužkovú. Oslavu dospelosti, oslavu úspechu, že sme sa dostali až do ôsmeho ročníka konzervatória, že sme všetky tie nekonečné hodiny v škole zvládli bez psychickej ujmy (ok, tu si nie som celkom istá) a že sme sa nepozabíjali počas príprav tohto veľkého slávnostného dňa.

Pamätám si, akoby to bolo dnes, ako sme v triede riešili, koho pozveme, koho pozvať musíme, lebo sa to patrí (pár správne mierených viet sme zakomponovali do programu, takže rebelstvo mladých ostalo zachované), a riešili sme, koho by sme pozvať chceli, ale nie sú na to peniaze. Obehávali sme hotely a reštaurácie po Bratislave, zo zvedavosti sme zašli aj do Crowne Plaza či Carltonu :). Skončili sme v Rači, kde sa napokon všetko vydarilo fantasticky.

Riešili sme program, zliepali, nacvičovali, smiali sa a hádali. Výber šiat bola kapitola sama o sebe. Moje krásne červeno-čierne šaty, v ktorých som si aspoň na dve hodiny pripadala ako Carmen, mi dnes už ôsmy rok visia v skrini. Stále čakám na príležitosť, keď si ich budem môcť obliecť. Ako sa poznám, budem čakať dovtedy, kým ich nebudem vedieť zapnúť.

V samotný deň D, náš ôsmy október, sme ešte absolvovali rannú skúšku, potom som z Rače cestovala vlakom domov, ku kaderníčke, po šaty, po rodinu, a leteli sme naspäť. Nestíhala som rovnako ako dnes, keď tento editoriál píšem. Nestihla (alebo zabudla?) som si napríklad namaľovať očnú linku. Dodnes si na toto bezvýznamné makeupové faux pas spomínam…

Vedela by som o tomto dni písať ešte poriadne dlho, asi ako väčšina z tých, ktorí mali to šťastie a stužkovú slávnosť mohli absolvovať. Bol to nezabudnuteľný deň a prajem všetkých súčasným maturantom, ktorí v týchto dňoch pripravujú svoju stužkovú, respektíve si to určite nechávajú na poslednú chvíľu, aby to bol jeden z najkrajších dní ich života. Skúste si ho taký spraviť, lebo sa naozaj v pamäti zachová navždy. Budete vedieť, ako ste sa v ten deň cítili, kto vám spôsobil akú emóciu, čo sa vám podarilo a čo nie.

Azda počas nasledujúcich týždňov budeme aj v našich novinách môcť uverejniť fotografie budúcich maturantov, nahodených v elegantných šatách a oblekoch. Však čo rozjasní ponurý sychravý deň lepšie ako pohľad na mladých a šťastných ľudí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav