Môžu parkovať autá na Bratislavskej?

Môžu parkovať autá na Bratislavskej ceste v Piešťanoch? Zatiaľ áno. Avšak po ukončení jej rekonštrukcie v úseku medzi križovatkami Teplická ulica a Krajinská cesta to už možné nebude.


Majitelia prevádzok a obyvatelia rodinných domov si v najbližšej dobe budú musieť nájsť iné možnosti, kde svoje autá zaparkovať. (Autor: vd)

Rovnako sa nemôže parkovať na žiadnom okraji komunikácie v celej dĺžke Žilinskej a Bratislavskej cesty naprieč Piešťanmi, nakoľko ide o štátnu cestu prvej triedy. Táto skutočnosť vyplýva z technickej normy STN 73 6110, ktorá rieši projektovanie miestnych komunikácií.

Ako sa začína črtať definitívna podoba rekonštruovaných chodníkov lemujúcich Bratislavskú cestu v úseku od križovatky s Teplickou ulicou a Krajinskou cestou, vynárajú sa otázky, ako to bude s parkovaním áut v tomto úseku komunikácie. Doposiaľ majitelia domov využívali na parkovanie pomerne široký úsek medzi chodníkom a cestou tvorený zvyškom zimného štrkovitého posypu, ktorý sa tu roky hromadil, a utlačenej hliny.

Potom, ako sa v posledných mesiacoch tento priestor mení na budúcu zeleň a pribudli opravené chodníky s cyklocestičkou, stavebne neupravený priestor medzi vozovkou a chodníkom neostal. Množia sa otázky typu, ako to bude s parkovaním? A tak sme sa za našich čitateľov na parkovanie na Bratislavskej ceste opýtali radnice.

Momentálne parkujú autá na nových vjazdoch do dvorov. Bude takéto parkovanie možné aj po ukončení rekonštrukcie? „Parkovať na Bratislavskej ceste nebude možné po ukončení rekonštrukcie, nakoľko to norma a rozmery nedovoľujú. Vjazdy do domov sú realizované podľa STN 73 6110 na funkčnú úroveň komunikácie prvej triedy, takže nie je možné odstavovanie vozidiel na ceste. Sú to vjazdy do rodinných domov a nie parkovacie miesta,“ informovala nás hovorkyňa mestského úradu Drahomíra Moretová.

Majitelia prevádzok a obyvatelia rodinných domov si tak v najbližšej dobe budú musieť nájsť iné možnosti, kde svoje autá či autá zákazníkov zaparkovať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela