„VÝHODNE PREDÁM AUTOSÚČIASTKY DO AUTA“, zdá sa vám to povedomé, ozvite sa polícii!

  • Nezaradené
  • 4. októbra 2019, 11:39

Na internetovom bazárovom portáli ponúkala doposiaľ neznáma osoba na predaj rôzne autosúčiastky, náhradné diely, komponenty do špeciálnych áut. So záujemcami vždy komunikovala cez telefónne číslo a od kupujúcich požadovala, aby platbu realizovali ešte pred dodaním tovaru na bankový účet. Osoba vystupovala v inzerátoch pod viacerými menami, telefónnymi číslami a emailovými adresami. Trnavská polícia vyšetruje zločin pokračujúceho podvodu.

(Autor: shutterstock)

V skutočnosti však tovar nikomu nedodala. Doposiaľ polícia eviduje škody za 2661 eur a nie ej vylúčené, že týchto osôb je v skutočnosti i viac. Preto ak máte pocit, že ste sa aj vy mohli stať obeťou takéhoto podvodu pri predaji autosúčiastok a reagovali ste v čase od 1. 3. do 29. 7. 2019 na takýto inzerát, môžete sa nám ozvať cez súkromnú správu fb polícia sr – trnavský kraj. Bankový účet ani podozrivú osobu nemôže polícia bližšie zverejňovať.

Polícia apeluje na ľudí, aby nákupy cez internet vždy dobre zvážili. Prípady, s ktorými sa polícia zaoberá a rieši s podvedenými ľuďmi, je stále veľa. Pri nákupoch cez internet by občania mali prihliadnuť na viaceré faktory. Extrémne výhodná kúpa by však nemala byť jediným a rozhodujúcim kritériom. Odporúčame nakupovať v overených internetových obchodoch, pri súkromných inzerciách uprednostňovať pokiaľ možno osobný odber. Pri osobnom vyzdvihnutí si tovar môžete skontrolovať, vyskúšať a výhodou je, že peniaze nemusíte posielať nikomu vopred. Ak sa stanete obeťou podvodníka, kontaktujte políciu. Všetky informácie o osobe, aj internetovú komunikáciu si pre tento prípad uchovajte.

TS KrPZ Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel