Oslávime Svetový deň zvierat

Sú členmi našich rodín a mnohí z nás si bez nich nevedia predstaviť svoj život. Reč je o dvoj, štvor, či viacnohých domácich miláčikoch, ktorí sú neodmysliteľnou súčasťou našich domovov. V piatok 4. októbra budú oslavovať svoj sviatok.

V útulku čaká na svoju novú rodinu aj kríženec staforda Amir. foto: Útulok Piešťany

Kým pri príležitosti Svetového dňa zvierat sa väčšina z nás bude v teple domova s láskou starať o svoje domáce chlpáče a „príšerky“, iné zvieratá toto šťastie mať nebudú. Budú sa však o nich s láskou starať ošetrovatelia v Útulku Piešťany, ktorým každoročne prejde rukami približne 700 zvierat.

Máte šancu istým spôsobom priložiť ruku k dielu a potešiť psy a mačky svojou prítomnosťou. V sobotu 5. a v nedeľu 6. októbra bude v zariadení na Priemyselnej ulici prebiehať Deň otvorených dverí. Je na vás, či so sebou prinesiete granuly, konzervy, pochúťky, či inú pomoc, zvieratá sa potešia aj aktívnemu záujmu a pohladeniu po srsti.

Svetový deň zvierat pripadá na 4. októbra. Prvýkrát sa oslavoval v roku 1931 vo Florencii počas stretnutia ekológov. Tento deň bol vybraný, pretože naň pripadá sviatok sv. Františka z Assisi, ktorý bol veľkým milovníkom zvierat a je patrónom zvierat a ekológov. V tento deň by sme sa mali zamyslieť nad všetkými zvieratami, s ktorými zdieľame tento svet. Ide tiež o pozdvihnutie statusu zvierat prostredníctvom rôznych organizácií, klubov a zariadení.

am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav