Kollárova ožila bazárom i umením

Len pred niekoľkými týždňami v Piešťanoch oficiálne otvorili kultúrno-kreatívne centrum Arta a odvtedy už ho niekoľkokrát zaplnilo množstvo ľudí. V posledný septembrový víkend však primárnym cieľom návštevy Arty nebola kultúra, ale nakupovanie.

Miš Maš bazár ponúkol širokú paletu tovaru. foto: autor

V Arte sa po prvý raz uskutočnil Miš Maš bazár, ktorý opäť sprístupnil chodby a miestnosti bývalého Figara na Kollárovej ulici širokej verejnosti. Tieto priestory v sobotu 28. septembra zaplnili stoly plné šatstva, topánok, šperkov, detských potrieb, ale aj lyží a lyžiarok či vinylových platní.

Okrem toho si návštevníci mohli prezrieť prvú pouličnú výstavu v Piešťanoch. Nachádza sa vo vitrínach pred centrom Arta, kde sú nainštalované fotografie Eduarda Kudláča, žilinského divadelného režiséra.

Kurátorom výstavy sa stal piešťanský umelec Tomáš Werner, ktorý uviedol, že cieľom pouličnej galérie Vitrínka je okrem iného uvoľniť prevládajúcu konkurenciu a elitárstvo v umení, dať príležitosť menej známym autorom a sprístupniť umenie bežnému človeku prechádzajúcim sa ulicou.

Výstavy by mali naďalej pokračovať tak, že každý umelec by mal akoby odovzdať štafetu inému, ktorý bude vystavovať po ňom. Kollárova ulica by tak mala byť okrem akéhosi parkoviska a príjazdovej cesty k mestskému úradu aj miestom, kde ľudia nájdu kultúru.

am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela