Autobus prešiel ženu ležiacu na ceste

Vodič autobusu jazdiaci od Brunoviec do Hornej Stredy, narazil do asi 60 ročnej ženy v tmavom oblečení bez reflexných prvkov, ktorá ležala ma ceste. Chodkyňa utrpela ťažké zranenia, ktorým v nemocnici podľahla. K udalosti došlo včera vo večerných hodinách na ceste v katastri obce Brunovce.


Šesťdesiat ročná žena v tmavom oblečení ležala ma ceste (Autor: KrPZ Trenčín)

„Vodič autobusu bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Dopravná nehoda je v štádiu šetrenia,“ informovala polícia na svojej stránke na sociálnej sieti

Polícia varuje účastníkov cestnej premávky!

Chodci sú najzraniteľnejšími účastníkmi cestnej premávky. A často na to nemyslia. Podceňujú reflexné prvky na oblečení, a to ich často stojí to najcennejšie, ich život. Najmä starší občania s obľubou nosia tmavé oblečenie. Neuvedomujú si, že vodič ich často uvidí, až keď je neskoro.

Aj reflexný pás môže zachrániť váš život, aj keď sa možno nehodí k topánkam či kabelke. Okrem toho je nutné predvídať, prechádzať cez cestu na miestach na to určených, vyhýbať sa rizikovým úsekom, nepreliezať zábradlia a neriskovať. Deti sú hravé a páčia sa im farby. To by mali využiť ich rodičia. Pri kúpe oblečenia, školskej tašky či vaku myslieť okrem účelnosti aj na bezpečnosť, čo znamená ich viditeľnosť na cestách.

Pror/TS KrPZ Trenčín

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava