Poslanecké odporúčania o parkovaní radnica nerešpektuje

Za nejasnosti pri vytváraní novej piešťanskej parkovacej politiky si vedenie radnice na mestských komisiách, ale i na mestskej rade zlizlo poriadnu dávku kritiky. V dôsledku toho aj stiahlo z rokovania novelizáciu všeobecne záväzného nariadenia o státí v zóne plateného parkovania, ktorá mala začať platiť od novembra. No ešte ani neuschla farba na zápisnici z mestského zastupiteľstva a radnica rozmiestňuje po meste značky, ktoré parkovanie riešia individuálne, bez domyslenia dôsledku na okolie.


V tomto úseku môžu stáť vozidlá majiteľov prevádzok, domov či obyvateľov, ktorí dokážu platným dokladom preukázať nejaký vzťah k nehnuteľnosti v úseku ulice, kde značka platí. (Autor: red)

Na septembrovom mestskom zastupiteľstve si vedenie mesta vypočulo dobre mienené rady od poslancov, aby skončilo s pocitovým rozmiestňovaním dopravného značenia, všetko prenechalo profesionálom a parkovaciu politiku mesta zadalo na spracovanie pre autorizované firmy. Poslanci vyjadrili aj vôľu, v prípade ak to bude potrebné, na tento účel vyčleniť prostriedky z mestského rozpočtu. Navyše si vedenie mesta vypočulo tiež kritiku obyvateľov z Vážskej ulice, ktorí pre parkovanie návštevníkov a zamestnancov z centra mesta nemajú kde parkovať.

Slovami primátora Petra Jančoviča boli všetci ubezpečení, že radnica s úpravami parkovania, ktoré začali platiť 1. augusta, nateraz končí. A zvyšok bude pokračovať až po spracovaní parkovacej politiky v mesta profesionálnou firmou s ohľadom aj na optimalizáciu mestskej autobusovej dopravy, ktorú nechal vypracovať ešte primátor Miloš Tamajka. No a zdá sa, že nič z toho, čo primátor P. Jančovič prisľúbil poslancom, neplatí.

„Na Radlinského ulici pribudla značka vyznačujúca zákaz zastavenia. Avšak doplnená dodatkovou tabuľou – Okrem dopravnej obsluhy,“ informoval nás čitateľ a priložila aj fotku s otázkou ako si má túto značku vysvetliť.

Otázku sme pretlmočili náčelníkovi mestskej polície. „V tomto úseku môžu stáť vozidlá majiteľov prevádzok, domov či obyvateľov, ktorí dokážu platným dokladom preukázať nejaký vzťah k nehnuteľnosti v úseku ulice, kde značka platí,“ vysvetlil nám Marcel Mihálik.

Na náš dotaz ako mestskí policajti z pohľadu na auto zistia vzťah jeho majiteľa k nehnuteľnostiam nám vysvetlil, že pri kontrole policajti pozakladajú papuče na všetky autá, čo tu parkujú a bez pokuty obíde len ten, kto sa dokáže preukázať relevantným dokladom o vzťahu k nehnuteľnosti v tomto úseku ulice.

Ale ako náčelník mestskej polície dodal, nevidí dôvod takéhoto obmedzovania parkovania na Radlinského ulici, nakoľko na parkovanie pozdĺž chodníkov má táto ulica dostatočný šírkový profil.

Nuž zdá sa, že niekedy je ťažké radiť niekomu, kto si poradiť nechce dať. Tak nejako sa dá táto nová značka na Radlinského ulici interpretovať. Dobre mienené odporúčania poslancov tak vyleteli doslovne von komínom.

Súčasná situácia v parkovaní v centre je tak nasledovná: Na Nálepkovej ulici parkovacie karty neplatia, zvyšok mesta v zóne plateného parkovania je v pracovné dni parkujúcimi autami zaplnené do posledného miesta. Nefunkčná mestská autobusová doprava ľudí do centra nedopraví a po meste pribúdajú značky o zákaze parkovania aj tam, kde nemusia a spôsobom, ktorý pripomína, že sa tieto nápady nesú v duchu ako sa mestský úradník ráno zobudí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav