Vo štvrtok sa prepadnú teploty. Ochladí sa aj o 10 °C

  • počasie / Spravodajstvo
  • 1. októbra 2019, 16:53

Po víkende sa črtá najchladnejšie počasie. Maximálne teploty by nemali prekračovať hranicu +15 °C a v nižších polohách môžu teploty klesať aj pod bod mrazu. (Autor: imeteo.sk)

V našej oblasti sa črtá ďalšia výrazná zmena počasia. Po dnešnom slnečnom dni sa počasie v priebehu zajtrajšieho dňa zmení a vo štvrtok sa prudko ochladí.

Cez naše územie začne už zajtra postupovať studený front, ktorý prinesie dážď a ojedinele sa môžu vyskytovať aj búrky.

Búrky budú dôsledkom silného teplotného gradientu. Pred studeným frontom k nám totiž bude prúdiť teplejší vzduch, no za ním sa nad našu oblasť začne tlačiť studená, pôvodom arktická vzduchová hmota.

Zatiaľ čo vo štvrtok sa maximálne teploty na našom území budú pohybovať v rozmedzí +16 až +24 °C, tak vo štvrtok sa maximálne teploty dostanú len na +8 až +15 °C a podobne chladno bude aj nasledujúce dni.

Po víkende sa črtá najchladnejšie počasie. Maximálne teploty by nemali prekračovať hranicu +15 °C a v nižších polohách môžu teploty klesať aj pod bod mrazu.

Pred nami je tak ďalšia vlna chladného počasia.

imeteo.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava