Oproti Kauflandu vznikne obchodné centrum i spojnica so zimným štadiónom

Investor výstavby na burinou zarastených parcelách oproti piešťanskému Kauflandu poodkryl ďalšie podrobnosti svojho zámeru. Stalo sa tak pri schvaľovaní doplnku do zmluvy medzi mestom a súkromným investorom na septembrovom zasadnutí zastupiteľstva. Po ľavej strane Bratislavskej cesty v smere na Drahovce má vyrásť obchodné centrum, objekty sociálnych služieb, ale i obytný dom.


Na výpadovke na Drahovce vznikne nová občianska vybavenosť, ale aj spojnica ústiaca vedľa zimného štadióna. (Autor: MsU)

Ako súčasť vyvolanej investície je v projekte i nová cestná spojnica medzi Bratislavskou cestou a Komenského ulicou s chodníkmi i cyklochodníkmi. Spojnica medzi sídliskom Adam Trajan a športovo-rekreačnou zónou pri zimnom štadióne, ktorá je v týchto miestach plánovaná minimálne už od roku 2014, nesie pracovný názov Broskyňová ulica. A práve táto súčasť stavby nákupných galérií a zariadení sociálnej vybavenosti či obytnej budovy sa stala predmetom rokovania mestského zastupiteľstva. Investor totiž potreboval schváliť dodatok k zmluve.

V dodatku ide najmä o rozšírenie verejnoprospešných investícií o výstavbu chodníka pre chodcov pozdĺž Bratislavskej cesty a s prepojením medzi Bratislavskou a Komenského, ale aj o úpravu cyklochodníka a zmenu jeho trasovania.

Ďalej sa v navrhovanom dodatku mení oproti pôvodnému schválenému projektu, že dva polyfunkčné objekty budú nahradené jedným objektom bytového domu. Tiež objekt pôvodnej obchodnej galérie sa mení na obchodné centrum, pozostávajúce z troch objektov A, B a C (objekty A a B využívané pre obchodné účely, objekt C rýchle občerstvenie – fast food).

Koncepcia zástavby riešeného územia ostáva v zásade zachovaná. Do časti orientovanej k Bratislavskej ceste sú umiestňované obchodné objekty, v severovýchodnej časti územia ostáva objekt zariadenia sociálnych služieb a v juhovýchodnej časti je navrhované umiestnenie bytového domu so 45 bytovými jednotkami, využívajúcimi orientáciu na južnú stranu pre situovanie terás, resp. lodžií. Objekt zariadenia sociálnych služieb i bytový dom priamo nadväzujú na areál priľahlej záhradkárskej osady.

Poslanci v podstate so všetkými navrhovanými zmenami v dodatku súhlasili, výhrady mali len k objektu v projekte s názvom polyfunkčný. Podľa slov v diskusii polyfunkčný objekt sa môže nazývať ten, kde priestory na bývanie majú rozlohu maximálne tridsať percent z celkovej plochy objektu. Táto plánovaná obytná budova podľa nich názov polyfunkčná nespĺňa. Prítomní zástupcovia investora poslancom objasnili, že uvedených tridsať percent priestorov určených na bývanie sa vzťahuje k celému projektu a podľa priloženej dokumentácie túto požiadavku polyfunkcie spĺňa.

Primátor mesta Peter Jančovič poslancom vysvetlil, že polyfunkcia bude skúmaná i v rámci procesu stavebných konaní a objekt stavebný úrad odobrí len tak, ako to pripúšťa stavebný zákon.

Následne poslanci dodatok k zmluve svojím hlasovaním podporili.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia