Maratón krátkych filmov už v stredu

Už v stredu 2. októbra o 18.00 h si v Dome umenia Piešťany prídu na svoje milovníci krátkych filmov. V programe sú naplánované hneď štyri tituly z režisérskej dielne Mareka Káčera. Ako prvý to bude Portrét primabaleríny, v ktorom nakrútil krátky príbeh Miriam Káčerovej, prvej sólistky v Stuttgart Ballet. Ide o malý náhľad do jej myšlienok a pocitov ako baletky.

© CineVision Film Tour 2019

Nasledovať bude snímka Toto nie je o nás. Píše sa rok 1933. V prvorepublikovej a stále multinacionálnej Bratislave silnie vplyv slovenských nacionalistov. Tí využívajú napätú situáciu v Slovenskom národnom divadle, aby si aj takýmto spôsobom upevňovali svoju politickú moc a rozširovali propagandu. Zapálení a zmanipulovaní študenti sa búria, demonštrujú, vyvolávajú nepokoje namierené najmä proti Čechom a Maďarom. Nie sú však jediní, ktorí podľahli ideológii prehnaného národniarstva.

Za dverami je psychologický thriller, ktorý dá svojim špecifickým spôsobom spracovania divákovi možnosť nahliadnuť do mysle chorého človeka – schizofrenika Lea. Divákovi sa tak otvára nezvyčajný svet, v ktorom nefungujú pravidlá reality a logických princípov. Svet, v ktorom sa postupne objavujú prízraky z Leovej minulosti, aby odkryli desivé tajomstvo. Kto je skutočný a kto nie? Čo sa naozaj stalo a čo je len dôsledkom Leovej choroby? Existuje vôbec východisko z tohto bludného kruhu?

Najdlhší, 18 minút trvajúci film nesie názov Ríbezľák. Poetická komédia rozpráva príbeh starého spisovateľa Ondreja a jeho manželky Katky. Je to nežný príbeh o láske, nádeji, ale hlavne o silných putách, ktoré nás spájajú s našimi najdrahšími a robia z nás tých, ktorými sme dnes.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava