Recept: Nátierka z avokáda

  • Recepty
  • 29. septembra 2019, 00:01

V dnešnom recepte sa zameriame na ovocie, ktoré už dlhšiu dobu zaznamenáva veľký úspech. Ide o avokádo. Tento plod s tmavozelenou šupkou je ľahko dostupný na pultoch supermarketov a dajú sa z neho pripraviť rôzne pokrmy. Medzi jeho dobré vlastnosti patrí vysoký obsah tzv. dobrého cholesterolu, vlákniny, draslíka a železa. Pripravíme si z neho jednoduchú nátierku, ktorá je nielen výživná, ale aj nenáročná na prípravu.

Avokádo obsahuje veľa dobrého cholesterolu. foto:autor

Suroviny:

avokádo

125 g masla

soľ, korenie, kurkuma

tmavý chlieb

rajčiny

Postup:

Avokádo pozdĺžne narežeme. Od jadra ho oddelíme tak, že každú polovicu tlačíme opačným smerom. Takýmto spôsobom sa ľahko oddelí od jadrovníka. Odstránime šupku a dužinu nakrájame na menšie kúsky. Pridáme zmäknuté maslo. Nakoľko dužina avokáda má nevýraznú chuť, pridáme soľ, korenie a kurkumu. Roztlačíme vidličkou a vymiešame nahladko, aby neostali hrudky. Nátierku natrieme na tmavý chlieb a ozdobíme rajčinami. Takáto nátierka pre svoju výživovú hodnotu a farebný efekt môže nahradiť obložené chlebíčky a zasýtiť nielen vás, ale i vašu návštevu.

Jadrovník nevyhadzujeme. Vysušíme ho, nastrúhame a môžeme pridávať do pokrmov. Ja pridávam celý do hovädzej polievky namiesto muškátového orechu.

Dobrú chuť!

Slavomíra Nováková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava