Piešťanské rendezvous v Dome umenia

Už 21. ročník Piešťanského rendezvous so sebou opäť prináša niekoľko umeleckých lahôdok. Keďže ide o česko-slovenský festival, ktorý sa koná v Dome umenia Piešťany, nebudú chýbať umelci z oboch krajín. Pripravených je aj niekoľko sprievodných podujatí.

Bolek Polívka a Milan Lasica sa predvedú v hre Klíště. foto: archív (DUP)

Prvý predstavením v rámci festivalu bude dielo Čo sa sníva trpaslíkom, ktoré odohrá Radošinské naivné divadlo 15. októbra o 19.00 h. Na pozadí búrlivých, nevyjasnených rodinných vzťahov neúspešného operného speváka, jeho bývalej milenky, večne nespokojnej manželky učiteľky a jej novej zanietenej priateľky nám autor trpkej komédie Stanislav Štepka ponúka zaujímavú a iste aj vtipnú dramatickú konfrontáciu: možnosť nahliadnuť nielen do dusného, utápajúceho sa manželského vzťahu, ale zároveň nám prostredníctvom snaživého speváka dáva nazrieť do zákulisia kšeftárskej agentúry vyrábajúcej a sprostredkujúcej tzv. ľudové zábavné umenie pre nenáročné vrstvy.

Nasledovať bude 21. októbra o 19.00 h strhujúci herecký duet o ľudskej opustenosti a nikdy neumierajúcej nádeji v lepšie zajtrajšky! Predstavenie Šest tanečních hodin v šesti týdnech odohrá Divadlo Bolka Polívky, herecky ho predvedú Chantal Poullain a Martin Kraus.

Príbeh plný radosti, nenávisti, zlosti, smútku, lásky a smiechu z temného obdobia bojov na území Slovenska z obdobia 14. storočia prichádza 25. októbra o 19.00 h s muzikálom Matúš Čák Trenčiansky. Ide o príbeh šľachtica, ktorý spravoval až dve tretiny slovenského územia, spravoval alebo vlastnil 14 žúp, 50 hradov a 500 dedín. Poznáme ho aj ako pána Váhu a Tatier.

Divadlo Bolka Polívky zavíta do Domu umenia aj 3. novembra o 19.00 h. Herecké hviezdy ako Bolek Polívka, Milan Lasica a ďalší odohrajú predstavenie s názvom Klíšte. Dvaja starí hereckí priatelia sa stretávajú v divadelnom klube pri čakaní na skúšku. Jeden sa pripravuje na úlohu Dona Juana a druhého čaká Casanova. Postarší bývalí rivali sa dlho nevideli. Konštatovanie by ale bolo radostnejšie nebyť nepríjemných spomienok a výčitiek.

Do Piešťan prichádza aj Richard Müller spolu s hosťami Michaelom Kocábom a Ondřejom Soukupom – 20. novembra predvedú svoj projekt Šansóny a iné piesne.

Koncertom budeme pokračovať aj 29. novembra. Piešťany sa stanú zástavkou turné, ktoré bilancuje desať rokov spolupráce B-Side Bandu s hercom a spevákom Vojtom Dykom.

A prídu aj skvelé a talentované ženy. Trefné bonmoty, postrehy zo života. Zábava a relax v podaní slovenských herečiek príde na dosky Domu umenia 30. novembra s predstavením Klimaktérium… A čo?

Piešťanské rendezvous so sebou prináša aj štyri výstavy. Mária Bidelnicová už 1. októbra vystaví Obrazy, Zdenka Mudráková 3. októbra uvedie modely historických odevov na bábikách, českí autori žijúci na Slovensku budú vystavovať v minigalérii a napokon v novembri Dom umenia uvedie fotografie Pavla Koppa.

Nebudú tiež chýbať filmy z produkcie českých a slovenských autorov. Snímku Jiří Suchý uvedú v slovenskej premiére 10. októbra, Hodinárov učeň príde na plátno 17. októbra a napokon Poslednú aristokratku premietnu 29. októbra.

am

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav