Adam Masár vo finále „sveťáku“ tretí

  • Šport / Ostatné športy
  • 27. septembra 2019, 10:14

Minulý týždeň sa reprezentanti v lyžovaní na tráve zúčastnili finále Svetového pohára dospelých v talianskom lyžiarskom stredisku Schilpario.

Na snímke Adam Masár v slalome finále svetového pohára. © Grasski.net

Najúspešnejší pre Slovensko bol piatok 13. kedy medzi mužmi aj ženami naši ešte juniorskí reprezentanti Adam Masár z Piešťan a Nikola Fričová z Bratislavy zhodne získali tretie miesta.

Adam Masár špecialista na slalom potvrdil svoju stúpajúcu formu v tejto disciplíne a vyrovnanými jazdami v oboch kolách vybojoval pre Slovensko v mužskej kategórii historicky najlepšie umiestnenie vo svetovom pohári.

V celkovom hodnotení SP slalomárov 2019  Masár skončil na piatom mieste. Pretekov sa zúčastnila aj Vanesa Drahovská z Banky, ktorá sa medzi ženami umiestnila trikrát na 6.mieste a raz bola deviata, takže vždy  v top 10 čo je pre mladú debutantku veľký úspech a v budúcnosti od nej očakávame ešte lepšie výsledky.

Masár získal ešte jedno umiestnenie v top 10 keď v superkombinácii bol po super – g na 23. mieste, ale  skvelou jazdou v slalome keď zajazdil druhý najrýchlejší čas sa posunul na 9. miesto.

Dlhá sezóna lyžiarov na tráve vyvrcholí 5.oktobra Majstrovstvami SR na Ahoji.

(lm)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava