Vrbovský Čerenec bol opäť rozprávkový

Snehulienka, vlk a Červená Čiapočka, lev Alex a mnoho ďalších rozprávkových postavičiek vítalo deti v sobotu 21. septembra na brehoch priehrady Čerenec vo Vrbovom. Zatúlať sa do rozprávkovej krajiny prišli stovky rodín z celého okolia.

Na deti čakala aj dvojica klaunov. Foto: am

Už cesta pred priehradou praskala vo švíkoch, keď na Rozprávkový Čerenec zavítali mnohí návštevníci nielen z Vrbového, ale aj z Piešťan a okolitých obcí, ba dokonca okresov. Hneď po príchode si súťažiace deti prevzali mapku, na ktorú napokon zbierali pečiatky na jednotlivých stanovištiach. Tentoraz mapky dokonca odovzdávali urodzení markíz s kontesou, ktorých veličenstvo v sobotu s noblesou privítalo poriadne veľa malých i veľkých návštevníkov. Podľa Parlamentu mladých mesta Vrbové, organizátora Rozprávkového Čerenca sa podujatia zúčastnilo viac ako 400 detí.

Rozprávkový Čerenec je výnimočný v tom, že aj keď je zúčastnených veľa detí, na stanovištiach nie je tlačenica, ktorá na podobných podujatiach býva obvyklá. Priehrada je tak rozľahlá, že rodiny sa prirodzene rozptýlia a okrem rozprávkovej zábavy si vychutnajú aj príjemnú prechádzku na čerstvom vzduchu. Tentoraz aj počasie akoby podporilo podujatie, keďže počas dobrodružstva žiarilo slniečko a bolo príjemne teplo.

Pozdĺž Čerenca bolo rozložených niekoľko stanovíšť. Nechýbala Červená Čiapočka, ktorú chcel zjesť zlý vlk a deti sa mu v tom snažili zabrániť tým, že ho triafali farebnými loptičkami. Kráska a Zviera zasa učili mladých súťažiacich, aké dary nám príroda poskytuje vo forme byliniek. Klauni s deťmi trénovali chôdzu po lane a tie, keď to zvládli, vydali sa cestou na stretnutie s pirátmi, ktorým kradli zlaté dukáty priamo z truhlice. Malí odvážlivci roztápali zmrznuté srdce Elzy hrejivým Olafovým objatím, so Srdcovou kráľovnou a Alicou z Krajiny zázrakov si zahrali karty, budili Šípkovú Ruženku a s Patom a Matom zatĺkali farebné klince. Preťahovali sa lanom s Batmanom a Supermanom a Snehulienke s Macochou pomáhali zbierať jabĺčka zo zeme.

Okrem toho si mohli zajazdiť na koni, ale tiež vyrobiť korunku v tvorivých dielňach. Pripravené bolo aj detské divadielko MAO, ktoré sa predstavilo s hrou V tom našom autíčku. Novinkou bolo aj dopravné ihrisko.

Po hrádzi v sobotu rozvoniavali pukance, no na svoje si prišli aj milovníci cukrovej vaty. A napokon nechýbalo ani obľúbené maľovanie na tvár. Po Vrbovom sa tak preháňali ladné motýle či nebezpečné tigre.

Veľká účasť organizátorov potešila. „Dúfame, že sa s našimi dobrovoľníkmi na Rozprávkovom Čerenci vidíme v rovnako dobrom počasí a hojnom počte aj o rok a táto krásna tradícia bude mať ešte dlhé trvanie, nech do Vrbového na priehradu zavíta krásna rozprávková atmosféra každý rok,“ dodal Dušan Sabo, predseda parlamentu mladých.

A práve dobrovoľníkom patrí veľká vďaka, keďže mnoho svojej energie a času venovali deťom, ktorým spríjemnili popoludnie a na chvíľu ich preniesli do rozprávky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava