Policajná akcia Vážka v Piešťanoch, zaistená marihuana za vyše 7 tisíc eur

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. septembra 2019, 11:48

V rámci akcie Vážka mali trnavskí krajskí kriminalisti rozpracovanú drogovú trestnú činnosť. V utorok (24.9.) približne o 18.00 h zadržali kriminalisti v súčinnosti s pohotovostným policajným útvarom dvoch podozrivých a vykonali dve domové prehliadky v meste Piešťany.


Marihuanu distribuoval v Trnavskom kraji, najmä v meste Piešťany (Autor: KrPZ Trnava)

26 ročného podozrivého muža zadržala polícia na ulici priamo pred domom. Práve so sebou niesol dve igelitové tašky s obsahom sušenej rastliny, ktoré vydal polícii. Zaistený materiál sa podrobil expertíze a z nej vyplynulo, že z približne 700 g zaistenej konopy by sa, vzhľadom na obsah účinnej látky, dalo vyrobiť minimálne 2336 dávok marihuany. Jej hodnota na čiernom trhu by predstavovala viac ako 7 tisíc Eur. Pri domovej prehliadke boli zaistené aj ďalšie predmety súvisiace s distribúciou drog.

V druhom byte polícia zadržala o 3 roky mladšieho brata a zaistila 4 dávky marihuany, ktoré slúžili pre jeho vlastnú potrebu.

Vyšetrovateľka krajskej kriminálnej polície obvinila 26 ročného Michala z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinený je z toho, že drogy zadovažoval z Českej republiky, prechovával ich, balil a delil na dávky. Distribuoval ich v Trnavskom kraji, najmä v meste Piešťany, Nitrianskom a Trenčianskom kraji.

23 ročnému Ondrejovi, ktorý bol podmienečne odsúdený pre drogovú trestnú činnosť, vzniesla vyšetrovateľka obvinenie z drogového prečinu. Obvinený je z toho, že drogy prechovával pre osobnú potrebu a sprostredkovával ich predaj konečným odberateľom.

Na oboch obvinených bol spracovaný podnet na väzobné stíhanie. V prípade uznania viny hrozí staršiemu z dvojice odňatie slobody na 10 až 15 rokov a mladšiemu 5 ročné väzenie.

Policajný zásah: video

KrPZ Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava