Piešťanské gymnázium stále nemá svojho riaditeľa

  • Školy
  • 26. septembra 2019, 10:40

Piešťanské gymnázium už niekoľko mesiacov nemá riaditeľa a aj ten komisiou vybraný Kamil Moravčík podľa našich informácií odmietol na post riaditeľa nastúpiť. Do konca minulého školského roka viedla piešťanské Gymnázium Pierra de Coubertina ako riaditeľka školy Miroslava Hanková.

Gymnázium Pierra de Coubertina. (Autor: am)

Po tom, ako počas prázdnin Hanková niekoľkokrát vyhrala výberové konanie, ale rada školy ju na post riaditeľky i napriek tomu nezvolila, v závere prázdnin sa uskutočnilo ďalšie výberové konanie, ktorého sa Hanková už nezúčastnila. Na post riaditeľa piešťanského gymnázia rada školy vybrala doterajšieho riaditeľa piešťanskej Základnej školy M. R. Štefánika, Kamila Moravčíka. K. Moravčík mal na post riaditeľa gymnázia nastúpiť 1. októbra. Podľa našich informácií sa však písomne tohto postu vzdal.

Aký postup trnavská župa ako zriaďovateľ tejto školy zvolí zisťujeme a stanovisko po doručení zverejníme. 

Zatiaľ však môžeme vyjadriť obavu ako to na základe chaosu v menovaní riaditeľa bude s touto strednou školou a jej kreditom vo vzdelávaní ďalej vyzerať. V poslednom hodnotení INEKO je piešťanské gymnázium vyhodnotené ako najlepšie v trnavskom kraji a pätnáste v rámci gymnázií z celého slovenska. Bez riaditeľa vo funkcii môžu byť výsledky tejto školy vo vzdelávaní v ohrození.

Jozef Vojčiniak

0 Shares
Súvisiace články

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava