Obrovský požiar v Trnave už lokalizovali, hasiči však pokračujú v dohášaní

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 26. septembra 2019, 09:46

Rozsiahly požiar skladu bazénovej a dezinfekčnej chémie v priemyselnej časti Trnavy sa dnes hasičom po takmer dvanástich hodinách podarilo lokalizovať. Železobetónová hala s presklenými stenami, v ktorej bolo podľa majiteľa uskladnených 15 ton chémie, sa v dôsledku sálavého tepla zrútila.


Na hasení požiaru sa podieľalo 101 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 57 dobrovoľných hasičov.   (Autor: FB Denisa Saková)

Hasiči budú teraz podľa veliteľa zásahu Zoltána Takácsa ťažkou technikou rozoberať zvyšky konštrukcie a dohášať lokálne ohniská. Na mieste ich podľa neho zostane približne 20, ide o chlapov, ktorí nastúpili do práce dnes ráno. Aj keď sa nad Trnavou vznášal od večera hustý čierny dym, Kontrolné chemické laboratórium z Nitry škodlivé látky v okolí požiaru nenameralo.

V noci sa na hasení požiaru podľa Zoltána Takácsa podieľalo 101 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 57 dobrovoľných hasičov. Počas zásahu museli meniť taktiku, a to po zistení, že vo vedľajšej budove sa nachádza 100 až 150 dvestolitrových barelov s horľavou kvapalinou II. triedy, ktoré nebolo možné vyniesť von. „Museli sme navýšiť a preskupiť sily a prostriedky tak, aby sa požiar nepreniesol na vedľajšiu budovu a nenastalo ešte väčšie peklo,“ povedal Takács, ktorý bol pri hasení celú noc.

Autor: FB HaZZ

Dve susedné haly sa hasičom po veľkom úsilí podarilo pred ohňom uchrániť. Napriek zložitosti zásahu nikto z nich nebol zranený. Takács potvrdil, že hasičov aj techniky bolo na mieste dostatok. Vyzdvihol, že napriek obrovskému rozsahu a zložitosti požiaru nebol nikto zo zasahujúcich hasičov zranený. Niekoľko hodín medzi hasičmi na mieste strávila aj ministerka vnútra Denisa Saková.

K príčinám požiaru sa momentálne nikto nevie vyjadriť. Prevádzky ďalších firiem v areáli bývalých Trnavských automobilových závodov sú bez elektriny.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek