Nenaleťte „americkým vojakom“ podobne ako Piešťanka v zrelom veku

  • Spravodajstvo
  • 25. septembra 2019, 15:29

Prostredníctvom sociálnych sietí sa páchateľ skontaktoval so ženou v zrelom veku z okresu Piešťany. Tvrdil, že je americký vojak na misii v Afganistane, so ženou nadviazal bližší kontakt a získal si jej dôveru. Požiadal ju o úschovu zásielky s cennými dokumentmi a špeciálnym darčekom.


ilustračný obrázok (Autor: pixabay.com)

Jeho zásielka však mala byť v Istanbule zadržaná colnými úradmi. Na údajné uvoľnenie zásielky posielal pokyny z e-mailových adries, ktoré sa javili ako adresy oficiálnych inštitúcií. Od poškodenej sa mu takto podarilo vylákať 3500 Eur.

V snahe získať od ženy ďalšiu čiastku, a to 8 000 eur, si vymyslel získanie osvedčenia, že zásielka nie je zapletená do žiadneho teroristického trestného činu. To už prišla poškodená na políciu.

Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin podvodu, v časti spáchanom v štádiu pokusu.

Polícia upozorňuje, že počítačovo zruční podvodníci dokážu pôsobiť dôveryhodne a legenda „americký vojak na misii“ bola úspešne použitá už vo viacerých prípadoch. Poškodené ženy, ktoré naleteli, prišli o nemalé sumy. Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze neznámym osobám.

KrPZ Trnava

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava