Zmeny v platenom parkovaní v centre odložené do mája

Zamestnanci piešťanskej nemocnice a prevádzok v centrálnej mestskej zóne si nateraz vydýchnu. Ďalšie zmeny spoplatnenia parkovania v centre mesta, ktoré mali začať platiť od novembra, sa zrejme posunú. Zamestnanci nemocnice a prevádzok v tejto lokalite mesta tak môžu mať svoje autá v centre odstavené po celý deň ako doposiaľ. Medzi hotelom Eden a objektom bývalého hotela Slovan im predplatené karty budú platiť asi až do mája.

Na minulotýždňovej mestskej rade radnica predostrela návrh, na základe ktorého sa až do mája odloží platnosť novelizácie mestského nariadenia, podľa ktorého v lokalite okolo nemocnice nebudú platiť predplatené parkovacie karty.

Primátor Peter Jančovič to odôvodnil sklzmi pri verejnom obstarávaní automatizovaného závorového systému na parkovisku na Nálepkovej ulici, ale aj obstarania nových moderných parkovacích automatov, ktoré by umožnili platiť parkovné bezhotovostne či už cez SMS, platobnou kartou, ale aj mobilnou aplikáciou.

Nateraz si tak môžu vydýchnuť najmä zamestnanci nemocnice, ktorí sa snažili zabrániť zmene režimu spoplatnenia parkovania v centrálnej mestskej zóne dokonca petíciou. Na rozdiel od svojich pacientov tu teda aspoň do mája opäť nájdu miesto na celodenné odstavenie svojich automobilov.

Pacienti tak i naďalej budú špekulovať, a to najmä tí so zníženou mobilitou, ako sa do nemocnice za svojím lekárom nechajú dopraviť, keďže na parkovanie ich dovozu pri nemocnici nateraz nezostáva miesto.

Od 1. augusta platí časť nových pravidiel pre parkovanie v centre. V širšom centre, ako je napríklad parkovanie na námestí pred mestským úradom, na Kollárovej alebo Kukučínovej ulici, cena za parkovanie v automate z 0,50 eur za hodinu narástla o 10 centov. Na parkovisku na Nálepkovej ulici sa cena zdvihla na jedno euro a neplatia tu parkovacie karty.

Od novembra mala prísť najzásadnejšia zmena. Celodennému parkovaniu pri hoteli Eden, pred Nemocnicou A. Wintera až k hotelu Slovan a na Rázusovej malo zabrániť ukončenie platnosti predplatených parkovacích kariet pre parkovanie v tejto časti mesta a nárast plateného parkovania až na dve eurá za hodinu.

Na základe návrhu vedenia mesta budú poslanci na svojom najbližšom stretnutí rozhodovať o dočasnom odklade týchto opatrení.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj