Trnavský kraj investuje do opravy ciest v piešťanskom regióne milióny eur

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 20. septembra 2019, 10:00

Aktuálne prebieha rekonštrukcia Krajinského mostu a spolu s ním rekonštruujú asi 800 metrový úsek od mostu smerom na Banku. No čulý cestársky ruch v súčasnosti panuje aj na ceste z Krakovian na Nové mesto nad Váhom až po tabuľu označujúcu koniec trnavského kraja a piešťanského okresu.


Čulý cestársky ruch panuje aj na ceste z Krakovian na Nové mesto nad Váhom (Autor: pror)

Trnavský samosprávny kraj investuje do rekonštrukcií a modernizácií ciest II. triedy takmer 10 miliónov eur. Vodičov potešia vynovené úseky ciest v piatich okresoch s celkovou dĺžkou približne 20 kilometrov.

Trnavský samosprávny kraj sa stará o približne 1 600 kilometrov ciest II. a III. triedy, na odstránenie nevyhovujúceho a havarijného stavu na nich by podľa cestárov potreboval 71 miliónov eur.

Zatiaľ však budú obnovené približne päťkilometrové úseky ciest v Lehniciach (1,7 milióna eur) v okrese Dunajská Streda, Dolných Orešanoch (2,5 milióna eur) v okrese Trnava, Podbranči (1,5 milióna eur) v okrese Senica, Šoporni (2,2 milióna eur) v okrese Galanta a asi osemstometrový úsek cesty v obci Banke.

V tomto prípade už prebieha rekonštrukcia spodnej časti Krajinského mosta, vysúťažená cena predstavuje sumu takmer dva milióny eur.

Predpokladané náklady na všetkých päť projektov boli pôvodne vyrátané na takmer 16 miliónov eur, verejné obstarávanie výslednú cenu znížilo na necelých 10 miliónov eur.

Pror/SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel