Úspešná výprava mladých piešťanských veslárov na Slováckej regate

Slovácka regata, ktorá sa konala na rieke Dyje v Břeclavi posledný augustový víkend, tradične ukončuje letné prázdniny. Piešťanskí veslári z Veslárskeho klubu Sĺňava Piešťany si odniesli mnoho zlatých kovov.

Úspešná výprava mladých piešťanských veslárov na Slováckej regate. © VK Sĺňava Piešťany

Starší žiaci absolvovali jednotlivé rozjazdy na trati 1000 metrov rovno ako finále. Marcel Škulec v kategórii 13 – ročných skončil na 3. mieste. 14 – roční Matej Ďuriš, Peter Strečanský a Augustín Petruška  doveslovali na skifoch do cieľa ako prví. Na dvojskife v zložení Ďuriš, Strečanský cinklo opäť zlato. Roman Vavro a Damián Frajšták taktiež v sobotu okúsili chuť víťazstva v rovnakej kategórii, v nedeľu prišli do cieľa na 2. mieste, rovnako ako Škulec s Petruškom.

Párovka v zložení Ďuriš, Strečanský, Petruška, Škulec s kormidelníkom Andrejom Škulecom počas víkendu nenašla lepšieho súpera a zaslúžene boli dvakrát odmenení ako víťazi. Vavro a Frajšták skončili na párovke v spoločenstve so Šintavou a kormidelníkom A. Škulecom v sobotu ako prví, v nedeľnom finále sa im ušlo 2. miesto. 

Výbornú formu ukázali aj staršie žiačky. Párovka v zložení Aneta Ferancová, Sofia Gono, Simona Weiszová, Gréta Malíková a opäť kormidelník Andrej Škulec sa v sobotu i v nedeľu radovali z 1. miesta. Weiszová a Ferancová zlato pridali do zbierky aj na dvojskife, Gono a Malíková v napínavom finiši skončili na 2. mieste. Dievčatá bojovali aj na skifoch, 14 – ročné Gono a Ferancová doveslovali na 2. mieste. 13 – ročné Malíková a Weiszová vo svojich jazdách  prišli na 3. mieste.

Všetci starší žiaci aj s kormidelníkom si spolu sadli aj do požičanej párovej osemveslice, ale pre technické problémy s loďou sa im podarilo do cieľa doveslovať až na 2. mieste.

Radosť svojim trénerkám robili aj mladší žiaci. Na 500 metrov dlhej trati, tiež súťažili v delených finálových jazdách. Na skife Michal Líška ako 11 – ročný prišiel do cieľa na 2. mieste, 12 – roční Viktor Jurga a Oskar Gono si vybojovali 1. miesta. V rovnakej kategórii sa Jakubovi Grosovi ušla bronzová medaila. Na dvojskifoch v zložení Jurga, Gono a Líška, Gros si obe posádky s radosťou vyveslovali zlaté medaily. Líška, Gros v spoločenstve s moravskými pretekármi skončili na párovke obidva dni na 3. mieste. Jurga a Gono si sadli do štvorveslice s najväčšími súpermi z Olomouca a v sobotu sa im podarilo prísť do cieľa ako prvým, v nedeľu skončili na 2. mieste.

Ďalšie pretekárske skúsenosti zbierali aj dorastenci. Tí súťažili na trati dlhej 1500 metrov. Sobotnými rozjazdami postupovali do nedeľných finále. Na skifoch sa predstavili v kategórii 15 – ročných Adam Holík, Jakub Grznár a Matej Martinkovič. V kategórii 16 – ročných sa najlepšie darilo Vincentovi Petruškovi, ktorý skončil na 1. mieste v A – finále. B – finále vyhral Dávid Holík a 3. miesto si vyvesloval Timotej Miština. Na dvojskifoch Martinkovič a D. Holík vyhrali B – finále a Petruškovi s Mištinom zostalo 3. miesto v A – finále.

V disciplíne párovka bez kormidelníka, v zložení Miština, Petruška v spoločenstve so Šintavou, skončili ako druhí. Druhá párovka v zostave Martinkovič, Holík A.,  Holík D., Grznár po ťažkej sobotnej rozjazde do finálovej jazdy nenastúpila.

Po dlhšej pauze sa predstavil aj Andrej Hudec na skife v kategórii muži aj muži masters a v oboch pretekoch  skončil na 3 mieste. Tréner starších žiakov Peter Strečanský za povzbudzovania svojich zverencov ladil formu na septembrovú masters regatu a do cieľa prišiel vo svojej kategórii na 1. mieste.

V závere sobotných pretekov sa predstavili v kategórii osemveslica mix masters aj piešťanskí pretekári Erika Jurgová, Branislav Jurga a Andrej Hudec. Ako spomienku na pretek si odniesli zaslúženú zlatú medailu.

Andrea Škulecová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav