Riaditeľom gymnázia má byť Kamil Moravčík

Trnavský samosprávny kraj v tretej voľbe vybral nového riaditeľa Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch. Od 1. októbra by túto funkciu mal zastávať doterajší riaditeľ Základnej školy M. R. Štefánika Kamil Moravčík.

Gymnázium Pierra de Coubertina zavedie harmonogram, aby sa v škole vystriedal každý ročník v iný deň. (Autor: red)

Gymnázium Pierra de Coubertina by malo mať v najbližšom období nového riaditeľa. Po dvoch neúspešných voľbách mal 21. augusta výberové konanie vyhrať Kamil Moravčík, ktorý bol dlhé roky na čele Základnej školy M. R. Štefánika. Informáciu nám potvrdila aj poverená riaditeľka gymnázia Stanislava Šimová, ktorá bude viesť školu do chvíle, keď bude nový riaditeľ oficiálne menovaný. Stať by sa tak malo 1. októbra.

O vyjadrenie sme preto požiadali K. Moravčíka, ktorý nám však nateraz odmietol dať akékoľvek bližšie informácie.

Voľba riaditeľa sa uskutočnila po tom, čo sa Trnavský samosprávny kraj rozhodol zaviesť päťročné funkčné obdobie pre riaditeľov všetkých svojich inštitúcií. „Našim organizáciám chceme dať nový impulz pre ich ďalší rozvoj a presne stanoviť funkčné obdobie na päť rokov. Je to nový systémový prvok, ktorý zabezpečí, aby sa naše inštitúcie rozvíjali. Zároveň vytvárame prirodzený tlak, aby riaditelia po uplynutí piatich rokov museli podať odpočet toho, čo v inštitúcii urobili, a zároveň predstavili nové vízie a nápady,“ povedal začiatkom roka 2019 trnavský župan Jozef Viskupič.

Kraj napokon odvolal začiatkom februára všetkých riaditeľov múzeí, galérií, osvetových stredísk, knižníc a domovov sociálnych služieb a stredných škôl, ktorých je zriaďovateľom. V Rakoviciach bude naďalej pôsobiť vo funkcii riaditeľky strednej odbornej školy Mária Múdra, piešťanskú Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú povedie opäť Jozef Kolník, Strednú odbornú školu technickú bude aj v ďalšom období menežovať Jozef Porubčan a riaditeľkou Strednej odbornej školy obchodu a služieb zostáva Anna Zálešáková. Rovnako nezmenená zostáva pozícia riaditeľa Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera, kde bude naďalej pôsobiť Ladislav Blaškovič, a Strednú odbornú školu záhradnícku povedie Eva Stručková.

am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava