V Trnavskom kraji premávajú autobusy so zľavou, niekde aj zadarmo

Obyvatelia Trnavského samosprávneho kraja môžu počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra cestovať verejnou dopravou so zľavou alebo úplne zadarmo. V prímestskej autobusovej doprave dostanú cestujúci zľavu v závislosti od tarifného pásma od 38 do 48 percent. O zľavu netreba žiadať, pri kúpe cestovného lístka ju cestujúci dostanú automaticky.


V Piešťanoch v piatok 20. septembra budú jazdiť autobusy zadarmo (Autor: gak)

Cieľom je podľa predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča presvedčiť ľudí, aby aspoň na jeden týždeň nechali auto doma a za zvýhodnené cestovné presadli do autobusov.

V Trnave môžu počas Európskeho týždňa mobility mestskými autobusmi zadarmo cestovať všetci držitelia vodičských preukazov. Počas Dňa bez áut, ktorý bude v nedeľu 22. septembra, bude môcť autobusmi spoločnosti Arriva cestovať zadarmo úplne každý.

V Hlohovci je počas tohto týždňa verejná doprava pre cestujúcich tiež zadarmo, v Piešťanoch len v piatok 20. septembra. V Senici bude mestská doprava bezplatná vo štvrtok 19. septembra.

Okrem zvýhodneného cestovania autobusmi prímestskej aj mestskej dopravy si samosprávy pri príležitosti Týždňa európskej mobility pripravili aj ďalšie propagačné aktivity.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava