„Útulkáči“ chystajú nový trávnik

V piešťanskom útulku pre opustené a nechcené zvieratá je stále veľa práce, a to najmä v prípade, že tamojší pracovníci chcú priestor zveľadiť. V auguste dobrovoľníci v prednej časti ponatierali bunky, stĺpiky a mreže, tentoraz pracovali v zadnej časti areálu.


So zapožičaným strojom sa areál útulku upravoval oveľa jednoduchšie. (Autor: Útulok Piešťany)

Práve tam sa vďaka stroju Matúša Lajdára, ktorý nezištne pomáha útulku, mohli začať pripravované práce, keďže tamojší výbeh pre psov má byť zatrávnený. Najskôr bolo treba vykopať a vynosiť mnoho starej a na kameň udupanej hliny a pripraviť terén. Práca so strojom šla rýchlo, a tak sa dobrovoľníkom v priebehu jedného dňa podarilo urobiť kopu dobrej roboty.

V útulku by ešte okrem zatrávňovania chceli osadiť nové podlahy, búdy, vymeniť kotol či opraviť okná. A na to všetko budú potrebovať pomoc ochotných ľudí. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav