V nových legínach získali hasičky z Prašníka pohár starostu Krakovian

Druhý ročník súťaže dobrovoľných hasičských družstiev o putovný pohár starostu obce Krakovany sa niesol nielen v znamení súťaženia, ale aj namáčania sa v kadi plnej vody. V sobotu 31. augusta na obed bolo totiž na krakovianskom futbalovom ihrisku sparno ako v tropickej Afrike.

Tento tím súťažil za DHZ Krakovany. foto:autor

Po štarte a následnom šprinte súťažných družstiev sa hasiči, ktorí mali na starosti nasávanie vody z veľkých nádrží, vrhali do vody, len aby ich tím bol úspešný pri triafaní terča prúdom vody. Pritom sa aj blahodarne ochladili. Drvivá väčšina z nich nemala na sebe ani nitku športového úboru suchú.

Na začiatku bol slávnostný nástup s hlásením o pripravenosti súťažiacich. Do Krakovian v ten deň prišli aj s hasičskými kompresormi dva tímy hasičov z Babulicovho vrchu a po jednom z Podbranča, zo Zábudišovej, z Bošáce, Cetuny, Prašníka i z Hrašného. Posledné dva súťažiace kolektívy boli ženy. Každé družstvo malo dva pokusy a rátal sa najlepší čas, pričom sa v závere určilo poradie.

Na súťaž dohliadali rozhodcovia, nechýbala časomiera, moderátor, ktorému sa páčili nové legíny žien z Prašníka, i veselá muzika či dobroty v bufete. Na tribúne nebolo síce veľa ľudí, ale tí, ktorí sa tam nachádzali, mali možnosť sledovať vynikajúce športové výkony hasičských tímov. Každý šiel naplno, nik nič nepodcenil, a ak sa aj stalo niečo nepredvídané, nebolo to spravidla zlyhaním ľudského faktora, ale skôr techniky. Súťaž pozorne sledoval krakoviansky starosta František Klinovský a sám bol zvedavý, kto si putovný pohár tentoraz z ich obce odnesie.

V závere patril aplauz i pohár ženám z Prašníka, ktoré sa umiestnili pred družstvom z Hrašného. Medzi mužmi sa už tradične najviac darilo „áčku“ z Babulicovho vrchu. Striebro získali členovia DHZ Podbranč-Horná Dolina, tretí boli hasiči z Bošáce.

Najlepšou prúdiarkou sa stala Kristína Miklovičová z Prašníka a najlepším prúdiarom bol Miroslav Bosák z Podbranča-Hornej Doliny.

Hasičský šport je aj o šprinte. foto:autor
Bojovalo sa aj o najlepšieho prúdiara. foto:autor
Členky DHZ Prašník v nových dresoch a legínach zvíťazili. foto:autor
Voda len tak striekala. foto:autor

Viera Dusíková

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava